Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-30 10:39:19 +0300 5 tips για να κάνουμε το μαγείρεμα, απόλαυση! 5 tips για να κάνουμε το μαγείρεμα, απόλαυση!

5 tips για να κάνουμε το μαγείρεμα, απόλαυση!

5 tips για να κάνουμε το μαγείρεμα, απόλαυση! 470 900
Η μαγειρική εκτός από ανάγκη είναι και ένα πολύ δημιουργικό χόμπι για μικρούς και μεγάλους.

Μπορεί στο τέλος να επικρατεί το απόλυτο χάος στην κουζίνα, τα οφέλη όμως για ένα παιδί είναι περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Το διάβασμα της συνταγής, τα μαθηματικά που απαιτούνται για τις δόσεις των υλικών, η ταχύτητα και πολλά πολλά ακόμα είναι μόνο μερικά από αυτά.

Τώρα λοιπόν που μένουμε σπίτι είναι η τέλεια χρονική στιγμή για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά μας!

Για να γίνει το μαγείρεμα διασκέδαση αρκεί να έχουμε ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μας.

1. Αφήνουμε το παιδί μας ελεύθερο!

Από τη στιγμή που μπήκαμε στην κουζίνα με το μικρό μας, οι λεκέδες στα ρούχα, το αλεύρι στο πάτωμα και οι σοκολάτες στους τοίχους είναι αναμενόμενα. Απολαύστε τις στιγμές, αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει ελεύθερα και το καθάρισμα θα έρθει μετά.

2. Αυτοσχεδιάζουμε

Μπορεί να εκτελούμε μία συγκεκριμένη συνταγή αλλά και ο αυτοσχεδιασμός δεν είναι κακός! Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να βάλει τη δική του πινελιά και που ξέρετε; Μπορεί να είναι η αφορμή να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις!

3. Ξεκινάμε με πρωινό

Το πρωινό είναι ένα γεύμα που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα και είναι μία καλή ευκαιρία να είναι η πρώτη απόπειρα του μικρού μας στη κουζίνα. Το Σαββατοκύριακο που έχετε περισσότερο χρόνο φτιάξτε μαζί με το μικρό σας πρωινό.

4. Παίζουμε με τη ζύμη

Όλα τα παιδιά λατρεύουν το ζυμάρι και μπορούν να παίζουν με τις ώρες. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε κουλουράκια μην ξεχάσετε τον μικρό σας βοηθό.

5. Χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις

Όση ώρα μαγειρεύουμε παροτρύνουμε το μικρό μας να χρησιμοποιεί όλες του τις αισθήσεις. Η όραση, η όσφρηση και η γεύση είναι απαραίτητες στη μαγειρική!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας