Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-01 15:43:07 +0200 Σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις του, ο Μπράντλεϊ Κούπερ μίλησε για τη σχέση του με την κόρη του. Μπράντλεϊ Κούπερ: “Δεν ένιωθα συνδεδεμένος με τη κόρη μου όταν γεννήθηκε”

Μπράντλεϊ Κούπερ: “Δεν ένιωθα συνδεδεμένος με τη κόρη μου όταν γεννήθηκε”

Μπράντλεϊ Κούπερ: “Δεν ένιωθα συνδεδεμένος με τη κόρη μου όταν γεννήθηκε”  470 900
Σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις του, ο Μπράντλεϊ Κούπερ μίλησε για τη σχέση του με την κόρη του.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ παραδέχτηκε κάτι που λίγοι άνδρες το κάνουν όσον αφορά την πατρότητα.

 

O Χολιγουντιανός σταρ είναι πατέρας της σήμερα 6χρονης Λία Ντε Σέιν. Απέκτησε την κόρη του μαζί με την Ιρίνα Σάικ, διάσημο μοντέλο από την Ρωσία. Η Ιρίνα και ο γνωστός ηθοποιός ξεκίνησαν να βγαίνουν την άνοιξη του 2015 και η κόρη τους ήρθε στον κόσμο τον Μάρτιο του 2017. Το 2019, η σχέση τους έγινε πρωτοσέλιδο όταν ήρθε το διαζύγιό τους. Τα media, τα οποία προηγουμένως το ζευγάρι απεύφευγε με επιτυχία, προσπάθησαν να βρουν την αιτία του διαζύγιό τους γράφοντας ανακρίβειες και δεκάδες ψεύτικα σενάρια.

 

Σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις του, ο Μπράντλεϊ Κούπερ μίλησε για τη σχέση του με την κόρη του. Συγκεκριμένα, σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο podcast Armchair Expert του Dax Shepard τη Δευτέρα, αποκάλυψε πως η σύνδεση με το μοναχοπαίδι του δεν ήρθε φυσικά. Ο ίδιος συνέχισε, αναφέροντας πως για να την “αγαπήσει πραγματικά” χρειάστηκε οκτώ μήνες.


 

«Τους πρώτους οκτώ μήνες — δεν ξέρω καν αν αγαπούσα πραγματικά το παιδί», σημείωσε. Ο ηθοποιός τόνισε ότι άλλαξε τη ζωή του επειδή ήθελε να δώσει στην κόρη του μια πιο σταθερή ανατροφή από τη δική του, αφού τα πρώτα του χρόνια καταστράφηκαν από τον αλκοολισμό στην οικογένειά του. Και πρόσθεσε: «Είμαι πατέρας [που επιδιώκω να κάνω] τη λιγότερη ζημιά που μπορώ να κάνω στην κόρη μου. Για να μην μεγαλώσει ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο… Θέλω να έχει, όσο μπορεί, ένα θεμέλιο πάχους 25 ποδιών, τσιμέντο, με το οποίο μπορεί να περπατήσει σε αυτή τη γη. Αυτός είναι ο στόχος».

 

Ταυτόχρονα, στη συνέχεια του podcast παραδέχτηκε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα ζούσε αν δεν είχε γίνει μπαμπάς. «Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ζούσα αν δεν ήμουν μπαμπάς. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Δεν είμαι σίγουρος».

 

Η δήλωση του Μπράντλεϊ Κούπερ χαρακτηρίστηκε από πολλούς “θαρραλέα”, καθώς ελάχιστοι είναι οι μπαμπάδες που τολμούν να πουν το αυτονόητο. Ναι, οι μπαμπάδες είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο να συνδεθούν με το μωράκι τους. 

 

Αφού οι μπαμπάδες δεν κυοφορούν το έμβρυο για 9 μήνες στην κοιλιά τους, δεν γεννούν και δεν θηλάζουν, η διαδικασία της σύνδεσης συχνά είναι πιο αργή και διαφορετική από αυτή των μαμάδων. Οι ειδικοί αναφέρουν παρόλα αυτά, πως τα συναισθήματα που θα αναπτύξουν οι μπαμπάδες για τα παιδιά τους μπορεί να είναι εξίσου δυνατά και έντονα με αυτά των μαμάδων.
 

Οι ειδικοί προτρέπουν τους μπαμπάδες να κρατούν και να περιεργάζονται τα μωρά τους, αμέσως μετά την γέννησή τους. Το να κρατούν το μωράκι κοντά στο στήθος τους ή να το “φορούν” με μάρσιπο είναι πολύ θετικό για την ανάπτυξη της σχέσης τους. Ένας άλλος τρόπος σύνδεσης με το νεογέννητο μωράκι είναι η βλεμματική επαφή

 

Και οι δύο γονείς ανταποκρίνονται περισσότερο μετά από έναν ήχο που έρχεται από το βρέφος. Όμως, οι πατέρες είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν μιλώντας γρήγορα, ενώ οι μητέρες είναι πιο σύνηθες να ανταποκριθούν με ένα άγγιγμα.” αναφέρει ο Dr. William Sears, κλινικός καθηγητής παιδιατρικής του Πανεπιστημίου California School.  

 

Συγχαρητήρια στον Μπράντλεϊ Κούπερ, που μίλησε δημόσια για κάτι που δυσκολεύει τόσους άλλους μπαμπάδες. Ελπίζουμε και άλλα γονείς, που δυσκολεύονται να συνδεθούν με τα μωρά τους, είτε είναι άντρες, είτε είναι γυναίκες, να πάρουν κουράγιο από τα λόγια του και να προσπαθήσουν με βοήθεια από ειδικό ή μόνοι τους να φτιάξουν μια υγιή σχέση. 

 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας