Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-08 11:35:30 +0200 Αντιμετωπίστε την άρνηση φαγητού με ποικιλία κατάλληλων τροφών, σε λογικές ποσότητες. Πώς να αντιμετωπίσετε την άρνηση φαγητού;

Πώς να αντιμετωπίσετε την άρνηση φαγητού;

Πώς να αντιμετωπίσετε την άρνηση φαγητού;  470 900
Ας μάθουμε σωστούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης!

-Φροντίζουμε να υπάρχει ποικιλία και γευστικό ενδιαφέρον στο διαιτολόγιο του παιδιού για να συνηθίζει και να δέχεται ευχάριστα τις νέες γεύσεις. Έτσι, προλαβαίνουμε ενδεχόμενες ιδιοτροπίες του όταν μεγαλώσει. 

-Για να δελεάσουμε το παιδί να φάει, καταρχάς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην παρουσίαση του γεύματος. Ένα πολύχρωμο σουπλά, ένα προκλητικά γαρνιρισμένο πιάτο με χρώματα και φαντασία ερεθίζουν τις αισθήσεις του παιδιού και μειώνουν την άρνησή του για φαγητό.

-Αν διαπιστώσουμε ότι βαριέται τις γεύσεις από τις σούπες του, χρησιμοποιούμε μαϊντανό, σέλινο, βασιλικό ή  άλλα αρωματικά για ποικιλία, καθώς και διαφορετικούς συνδυασμούς λαχανικών, ανάλογα με την ηλικία του. Αυτά μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν από την πολτοποίηση ώστε να δώσουν το άρωμά τους στη σούπα χωρίς να τα φάει το παιδί.

-Πολλές φορές, η άρνηση για φαγητό από το παιδί οφείλεται στην πυκνότητα του φαγητού του. Μερικά παιδιά προτιμούν πιο ρευστή τη σούπα τους. Δοκιμάζουμε λοιπόν διάφορες πυκνότητες για να ανακαλύψουμε ποιά του αρέσει. Επίσης, δοκιμάζουμε διαφορετικές θερμοκρασίες (πιο κρύο ή πιο χλιαρό) για να βρούμε εκείνη που προτιμά το παιδί μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας