Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-06 12:25:26 +0300 Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας καλά κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας αποστείρωσης.  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των μπιμπερό!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των μπιμπερό!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των μπιμπερό! 470 900
Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας καλά κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας αποστείρωσης. 

Όταν το μωράκι φτάνει στο σπίτι, οι γονείς φέρνουν μαζί τους όλες τις αγωνίες τους και όλα τα "πρέπει" που άκουσαν από γιατρούς, μαίες, φίλους και συγγενείς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να οργανώσουν και πολλά ακόμα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια που θα ανακαλύπτουν πως θα είναι γονείς. 

 

Η διαδικασία της αποστείρωσης όλων των αντικειμένων, δηλαδή μπιμπερό, πιπίλες, θήλαστρο, μπορεί να γίνει με τον απλό και παραδοσιακό τρόπο του βρασμού. Η αποστείρωση ουσιαστικά επιτυγχάνεται με το βράσιμο των σκευών ώστε να είναι καθαρά από μικρόβια. Μία άλλη επιλογή, που ίσως είναι και αυτή που προτιμούν όλο και περισσότερο τα νέα ζευγάρια είναι ο ηλεκτρονικός αποστειρωτής ατμού. 

 

Όποια μέθοδο και αν ακολουθήσετε, χρειάζεται πριν να αποστειρώσετε τα αντικείμενα να τα πλένετε με ζεστό νερό και σαπουνάδα, επιμένοντας στα σημεία που ενδέχεται να υπάρχουν υπολείμματα από τροφή. Αρκετές συσκευές έχουν διαθέσιμα και βουρτσάκια, ειδικά για τον καθαρισμό τους. Τέλος, αφού στεγνώσουν όλα τα σκεύη για το μωρό, είναι έτοιμα να αποστειρωθούν. 

 

Σε περίπτωση που ακολουθήσετε την αποστείρωση με βρασμό, επιλέξτε μία μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάστε την με το καπάκι της και αφήστε τα αντικείμενα να βράζουν για περίπου 25 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι το νερό πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να καλύπτει όλα τα σκεύη. 

 

Σε περίπτωση που επιλέξετε την πρακτικότερη ίσως λύση του ηλεκτρικού αποστειρωτή, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί της συσκευής και λίγα λεπτά αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα σκεύη. 

Προσοχή:

  • Τα αποστειρωμένα σκεύη διατηρούνται για περίπου 30 ώρες περίπου στο ψυγείο. 
  • Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας καλά κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας αποστείρωσης. 

Πότε να σταματήσω την αποστείρωση των αντικειμένων του μωρού; 

Οι απόψεις των γιατρών διίστανται. Κάποιο λένε πως από τον 4ο μήνα και μετά δεν χρειάζεται αποστείρωση των σκευών ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ιδανικός είναι ο 6ος μήνας. Μία διαφορετική άποψη είναι πως το μωρό από τη στιγμή που θα αρχίσει να καταναλώνει αλεσμένη τροφή, δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί αποκλειστικά αποστειρωμένα σκεύη. 

 

Σε κάθε περίπτωση, το νέο ζευγάρι θα πρέπει να συμβουλεύεται στενά τον προσωπικό του γιατρό και τη μαία που παρακολουθεί την οικογένεια. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας