Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-15 13:44:05 +0200 Βασικοί κανόνες που θα βοηθήσουν τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας. Συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού

Συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού

Συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού 470 900
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής; Ποια είδη τροφών θα πρέπει να καταναλώνουν; Ποιες είναι οι ιδανικές μερίδες; 

Οι γονείς συχνά προβληματίζονται για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής; Ποια είδη τροφών θα πρέπει να καταναλώνουν; Ποιες είναι οι ιδανικές μερίδες; 

 

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους βασικούς κανόνες: 

 

  • Τα παιδιά είναι σημαντικό να έχουν καθορισμένο ωράριο φαγητού και να έχουν συχνά γεύματα κατανεμημένα μέσα στη μέρα.
  • Ένα θρεπτικό πρωινό είναι μία καλή συνήθεια που μπορεί να υιοθετήσει το παιδί σας από νωρίς. Βοηθά τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να έχουν καλύτερες επιδόσεις.
  • Η ποικιλία διαφορετικών τροφών όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια, κοτόπουλο που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά είναι ιδανικά για την ανάπτυξη των παιδιών.
  • Δίνοντας τουλάχιστον δύο επιλογές πχ ανάμεσα σε δύο φρούτα ή λαχανικά στο παιδί σας (όπου αυτό είναι δυνατό), το βοηθάτε να αναπτύξει το αίσθημα της ανεξαρτησίας και το θάρρος της γνώμης του.
  • Η τροφή δεν είναι καλό να συνδυάζεται με επιβράβευση ή με την τιμωρία.
  • Η οικογένεια είναι σημαντικό να μοιράζεται έστω ένα γεύμα της ημέρας, αντί να τρώει το κάθε μέλος μόνο του, μπροστά από την τηλεόραση ή από μία ταμπλέτα. 
  • Μην επιμένετε στην κατανάλωση μεγάλων μερίδων από τα παιδιά σας. Μικρά και συχνά γεύματα, είναι συνήθως αρκετά. 

 

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως και τα παιδιά μπορούν να μάθουν σιγά σιγά, να ετοιμάζουν μόνα τους τα σνακ τους, όπως να πλύνουν το μήλο τους ή να φτιάξουν ένα σάντουιτς. 

Αν θέλετε να βοηθήσετε να παιδιά σας να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο Masterclass, στην πλατφόρμα του Myparenthood.gr, με θέμα “Διατροφή Παιδιού: Θρεπτικές ανάγκες και πώς θα αντιμετωπίσεις τις συνηθέστερες δυσκολίες” από τη Διατροφολόγο, Γεωργία Ζιώγου. 

 

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας