Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-07 13:23:28 +0200 'Eνα βιβλίο για ένα παιδί που μαθαίνει να κατανοεί τη στεναχώρια του γονιού "Ο Ελέφαντας" του Peter Carnavas

"Ο Ελέφαντας" του Peter Carnavas

"Ο Ελέφαντας" του Peter Carnavas 470 900
'Eνα βιβλίο για ένα παιδί που μαθαίνει να κατανοεί τη στεναχώρια του γονιού

Σε μια δύσκολη χρονιά που φεύγει, γονείς και παιδιά βρέθηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες περιορισμού. Το σχολείο, η δουλειά και τα εμπόδια μεταφέρθηκαν -όλα- στο σπίτι. Μαζί και η καθημερινότητα των γονιών που τα παιδία μοιράστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες. 

'Ηταν η πρώτη φορά που ίσως περάσατε τόσο χρόνο με το παιδί σας κι αυτό είχε και θετικά και αρνητικά. Τα αρνητικά είναι ότι τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με όλες τις "γκρι" στιγμές της μαμάς και του μπαμπά, τους φόβους και τις ανησυχίες τους.
Κι όμως το μοίρασμα των συναισθημάτων της θλίψης είναι ένα μάθημα ζωής για το παιδί.

Το βιβλίο "Ο Ελέφαντας" του Peter Carnavas από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που σας προτείνουμε για τη χρονιά που φεύγει είναι ένα γλυκό, διδακτικό, εικονογραφημένο μυθιστόρημα για ένα μικρό κορίτσι που θέλει να διώξει τη στεναχώρια του πατέρα της! 

«Ο μπαμπάς σου δεν θα σου φτιάξει το ποδήλατο μέχρι να φτιάξεις εσύ τον μπαμπά σου».

"Η στενοχώρια του πατέρα της είναι τόσο μεγάλη, που η Όλιβ τη φαντάζεται σαν έναν πελώριο ελέφαντα που τον ακολουθεί παντού. Ο γκρίζος ελέφαντας είναι κολλημένος διαρκώς επάνω του σαν σκιά, και η Όλιβ εύχεται να μπορούσε να κάνει κάτι ώστε να τον διώξει μια για πάντα.

Με τη βοήθεια του παππού της και του καλύτερού της φίλου, του Άρθουρ, η Όλιβ θα βάλει μπροστά ένα καταπληκτικό σχέδιο.

Θα τα καταφέρει όμως; Πώς μπορείς να διώξεις κάτι τόσο μεγάλο;"

'Ενα υπέροχο, αισόδοξο μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους. Καλή χρονιά! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας