Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-02 11:32:54 +0200 Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι: ένα βιβλίο για τα ντροπαλά παιδιά

Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι: ένα βιβλίο για τα ντροπαλά παιδιά

Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι: ένα βιβλίο για τα ντροπαλά παιδιά 470 900
Ένα βιβλίο που ήρθε για να δώσει λύσεις, στα παιδιά που δυσκολεύονται να είναι ο εαυτός τους, όταν βρίσκονται σε χώρους με πολλά άτομα που δεν γνωρίζουν.

 

Η  κοινωνικοποίηση είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης των παιδιών. Όμως, δεν είναι για όλα τα παιδιά, εύκολο να κοινωνικοποιηθούν. Το γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί συχνά και για τους ενήλικες είναι δύσκολο να αφήσουν την ντροπή στο πλάι και να συστηθούν σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. 

 

 

Το βιβλίο “Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι” από την συγγραφέα Gill Hasson, έρχεται να περιγράψει όλα όσα φοβούνται τα παιδιά και ότι τους προκαλεί ντροπή. Παράλληλα η συγγραφέας παρουσιάζει τρόπου με τους οποίους τα παιδιά, θα μπορούν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να κάνουν φίλους, ακόμα και όταν ντρέπονται. 

 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το 2021 και έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των μικρών μας φίλων. Απευθύνεται σε παιδιά τριών έως έξι ετών και φιλοδοξεί να βοηθήσει όλα τα παιδιά να κάνουν φίλους και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τους συνομηλίκους τους. 

 

Το πιο ίσως σημαντικό συστατικό του βιβλίου, είναι πως απενοχοποιεί την ντροπή των παιδιών. Η συγγραφέας Gill Hasson φροντίζει να αναφέρει πολλές φορές πόσο λογική και φυσιολογική είναι η συστολή των παιδιών. Την ίδια στιγμή, επιλέγει να επικεντρωθεί στην ανάγκη των παιδιών, να μάθουν να διαχειρίζονται την ντροπή τους και να ηρεμούν τον εαυτό τους, χωρίς να τον κρίνουν. 

 

Ένα βιβλίο, που ήρθε για να δώσει λύσεις, στα παιδιά που δυσκολεύονται, να είναι ο εαυτός τους, όταν βρίσκονται σε χώρους με πολλά άτομα που δεν γνωρίζουν. 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας