Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-06 12:29:57 +0200 Μία γιορτή για την φαντασία των παιδιών. Χριστούγεννα θα πει φαντασία και μαγεία!

Χριστούγεννα θα πει φαντασία και μαγεία!

Χριστούγεννα θα πει φαντασία και μαγεία! 470 900
Στον δρόμο για τις διακοπές, η Μαρί και ο μπαμπάς της παίρνουν το νυχτερινό τρένο για να επισκεφτούν τη Γιαγιά.

Την περίοδο των διακοπών, τα παιδιά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.Έχοντας πλέον κουραστεί και τα ίδια με τις ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη του tablet και της τηλεόρασης, τι καλύτερο από ένα ταξίδι μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου;

 

Το "Νυχτερινό Τρένο" είναι ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο βιβλίο, που μας φανερώνει την ανάγκη των παιδιών για την περιπέτεια, την πίστη στη μαγεία και την ατελείωτη φαντασία τους. 

 

Στον δρόμο για τις διακοπές, η Μαρί και ο μπαμπάς της παίρνουν το νυχτερινό τρένο για να επισκεφτούν τη Γιαγιά.

Και ξαφνικά, μια βλάβη αναγκάζει το τρένο να σταματήσει στη μέση του χιονισμένου δάσους. Η Μαρί, γεμάτη περιέργεια, θα βγει έξω ανυπομονώντας να ζήσει τη δική της περιπέτεια... Ανάμεσα στα δέντρα, μια απίστευτη έκπληξη την περιμένει.

Πίσω στο τρένο, όταν επιστρέψει να διηγηθεί στον μπαμπά της όσα έζησε, αυτός δεν πιστεύει ούτε λέξη! Κι αν όλα αυτά ήταν ένα γλυκό όνειρο;

Η ιδιαίτερη γραφή του Rodolphe αναδεικνύει τη μαγεία της ιστορίας με απαράμιλλο τρόπο, ενώ οι εικόνες του Louis Alloing δημιουργούν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι προοπτικών σ’ ένα τοπίο με έντονη κινηματογραφική διάθεση.

Φέτος τις γιορτές ίσως και οι γονείς να έχουν ανάγκη να ακολουθήσουν τα παιδιά και να ταξιδέψουν όλοι μαζί σε ένα πιο ανέμελο κόσμο, γεμάτο χρώματα και εικόνες. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας