Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-02-02 16:59:17 +0200 Εργαστήριο για παιδιά 5-7 ετών & 8 ετών και άνω (2 τμήματα) Η χρονιά του Πετεινού

Η χρονιά του Πετεινού

Η χρονιά του Πετεινού 470 900
Η χρονιά της Μαϊμούς έφυγε και υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά του Πετεινού.

Γιορτάζουμε την κινέζικη πρωτοχρονιά με ένα μοναδικό συνδυαστικό παιδικό εργαστήριο που μας φέρνει πιο κοντά στον άγνωστο για εμάς αλλά σαγηνευτικό πολιτισμό της μακρινής Κίνας. Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία μας (5-7 και 8 ετών και άνω) και μαθαίνουμε για την ξακουστή «όπερα του Πεκίνου» και τους φοβερούς «κινέζικους Δράκους», αντίστοιχα. Το πρόγραμμα, και για τις δύο ομάδες, χωρίζεται σε δύο μέρη, εικαστικό εργαστήριο και εργαστήριο αφήγησης ιστορίας, τα οποία διαρκούν από μία ώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Για παιδιά 5-7

Μέρος Α΄: «Το πρόσωπο του μακρινού Ήρωα» - Εικαστικό εργαστήριο
Η Όπερα του Πεκίνου περιλαμβάνει έναν εντυπωσιακό κατάλογο έργων, καλλιτεχνών και θιάσων, γι’ αυτό και κατέχει την πρώτη θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Κίνας. Έτσι κι εμείς στο εργαστήριο αυτό επιλέγουμε να μεταμορφωθούμε σε διάσημους χαρακτήρες, που διαχωρίζονται στο αρσενικό, το θηλυκό και το κωμικό. Με εργαλείο το μοναδικό μακιγιάζ, υποδηλώνουμε την προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά και τη μοίρα του κάθε χαρακτήρα. Επιλέγουμε χρώματα και δημιουργούμε μια μάσκα γεμάτη αντιθέσεις, συμμετρίες και έντονα σχήματα. Μπορείς ό,τι ζωγραφίζεις αριστερά να το σχεδιάσεις και δεξιά; Πινέλα, ακρυλικά, χρυσόσκονες και φτερά είναι λίγα από τα στοιχειά που θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από μια απλή μάσκα, θα «χτίσουμε» τον πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα!
Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Ελένη Παπαδάκη

Μέρος Β΄: «Τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα;» - Αφήγηση ιστορίας
Κοκόρια, μαϊμούδες, αλεπούδες, πλάσματα πονηρά μα ταυτόχρονα αστεία και τέρατα που σπέρνουν τον τρόμο θα παρελάσουν σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι με παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… γιατί κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα. Ιστορίες αλλιώτικές από τις άλλες μαζί με πολύ τραγούδι και χορό!
Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη


Για παιδιά 8+

Μέρος Α΄: «Τρομεροί Δράκοι και Ατρόμητοι Ήρωες» - Αφήγηση ιστορίας
Δράκοι που γίνονται ποτάμια και ποτίζουν τη γη και δράκοι που φυλάνε τις πηγές και αφήνουν τους ανθρώπους διψασμένους. Σπουδαίοι ήρωες τολμούν να τα βάλουν μαζί τους και τρανοί αυτοκράτορες τους αναζητούν. Ακολουθούμε τα χνάρια των δράκων σε ένα παραμυθένιο σεργιάνι από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα. Και όλα αυτά με συνοδεία μουσικής!
Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη

Μέρος Β΄: «Παντοδύναμος κινέζικος Δράκος» - Εικαστικό εργαστήριο
Καλωσορίσουμε το νέο κινεζικό έτος κατασκευάζοντας ένα «Μαγικό Δράκο» (σύμβολο δύναμης, ενέργειας και καλοτυχίας). Μαθαίνουμε την ιστορία, τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα μυστικά τού μέσα από εικόνες, κείμενα και ιστορίες. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τη βοήθεια της τεχνικής του κολλάζ και των μεικτών τεχνικών το δικό μας δράκο σε μορφή κρεμαστού διακοσμητικού για καλοτυχία όλη τη χρονιά, ή σε μορφή μάσκας για τις γιορτινές μέρες. Πολύχρωμα χαρτόνια, πούλιες, χάντρες και κορδέλες είναι μόνο μερικά από τα υλικά που θα χρειαστούμε.
Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου. 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνία Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα 16:00-18:00

Συνολικό κόστος προγράμματος
15 € (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)
Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας