Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-01-10 12:07:37 +0200 Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα για πρόγραμμα αναδοχής

Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα για πρόγραμμα αναδοχής

Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα για πρόγραμμα αναδοχής 470 900
Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών για παιδιά σχολικής ή προσχολικής ηλικίας.

Πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά που προστατεύει ξεκίνησε πρόσφατα η Κιβωτός του Κόσμου, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών και λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την εθνική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα και οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας. Η κοινωνική έρευνα που προβλέπεται από το Νόμο θα διενεργηθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα αναδοχής. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η ανάδοχη οικογένεια  αναλαμβάνει την φροντίδα ενός παιδιού, είτε σε μόνιμη βάση είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να διακόπτονται οι έννομες σχέσεις του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα αναδοχής πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός) την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, 4.00-5.00 μμ. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210-5141935 και 210-5141953.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας