Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-28 13:12:59 +0300 Ιδανικές συνθήκες ύπνου στο δωμάτιο του παιδιού Πώς να φτιάξετε τις κατάλληλες συνθήκες δωματίου για το μωρό σας

Πώς να φτιάξετε τις κατάλληλες συνθήκες δωματίου για το μωρό σας

Πώς να φτιάξετε τις κατάλληλες συνθήκες δωματίου για το μωρό σας 470 900
Η θερμοκρασία του χώρου, η ποιότητα του στρώματος και των κλινοσκεπασμάτων, το είδος του μαξιλαριού και φυσικά ο φωτισμός είναι οι τομείς που πρέπει να φροντίσουμε για να χαρίσουμε στο παιδί ύπνο απερίσπαστο και ευχάριστο.

Θερμοκρασία και υγρασία δωματίου


θερμοκρασία στο δωμάτιο του παιδιού πρέπει να είναι 20 C (χειμώνα- καλοκαίρι) και η υγρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40-60%.
-Για να την αυξήσουμε χρησιμοποιούμε σκεύη με νερό πάνω στα καλοριφέρ. Για να την μειώσουμε χρειάζεται μια ειδική συσκευή, ο αφυγραντήρας.
-Στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί είναι καλό να έχουμε εγκατεστημένο μόνιμα θερμόμετρο και υγρόμετρο.

 

Κούνια, στρώμα και σκεπάσματα


-Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο, ανατομικό και να εφαρμόζει σωστά στο κρεβάτι χωρίς να αφήνει ανοίγματα μεγαλύτερα από 4 εκατοστά όπου θα μπορούσε να παγιδευτεί το παιδί καθώς κοιμάται.
-Η κούνια πρέπει να έχει ρυθμιζόμενα ξύλινα κάγκελα που κατεβαίνουν και ιδανικά να μετατρέπεται σε κρεβατάκι αφαιρώντας το κάγκελο από τη μια πλευρά. Το άνοιγμα ανάμεσα στα κάγκελα πρέπει να είναι μικρότερο από 4,5 εκατοστά για να μην τραυματιστεί το παιδί αν παγιδευτεί ανάμεσά τους.
-Η βάση του στρώματος πρέπει να κατεβαίνει χαμηλά ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα καθώς μεγαλώνει.
Τα μικρά παιδιά κοιμούνται πολύ ανήσυχα και ο κίνδυνος πτώσης είναι μεγάλος, γι αυτό πρέπει το κρεβάτι τους να είναι απολύτως ασφαλές.
-Δεν βιαζόμαστε να αλλάξουμε την κούνια σε κρεβάτι αν δεν βεβαιωθούμε πως το μικρό δεν θα πέσει και δεν θα κινδυνεύσει αν ξυπνήσει και επιχειρήσει να σηκωθεί μόνο του από το κρεβάτι.

 

Σκεπάσματα


-Τα παιδιά δεν χρειάζονται υπερβολικά ζεστά παπλώματα. Η πολλή ζέστη μπορεί να προκαλέσει υπερθερμία. Από τη θερμοκρασία του αυχένα του παιδιού, θα καταλάβουμε αν ζεσταίνεται πολύ ή όχι.
-Η παπλωματοθήκη ή ο υπνόσακος είναι οι καλύτερες επιλογές επειδή τα μικρά παιδιά κοιμούνται πολύ ανήσυχα και ξεσκεπάζονται ή μπερδεύονται με τα σεντόνια τους.

 

Μαξιλάρι


-Χρησιμοποιούμε μικρά παιδικά μαξιλαράκια όχι πολύ αφράτα, ώστε να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως «σκαλοπάτι» για να σκαρφαλώσει έξω από την κούνια του.

 

Φωτισμός


-Ένα φωτάκι νύχτας και ένα μικρό πορτατίφ, αν χρειαζόμαστε φως, είναι απαραίτητα. Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε μια σειρά από διακοσμητικά λαμπάκια που θα τα αφήνουμε αναμμένα όλη τη νύχτα.
-Για το καλοκαίρι είναι πολύ χρήσιμα τα φυσικά εντομοαπωθητικά. Οι έντονες μυρωδιές ενοχλούν το παιδί, ενώ οι χημικές ουσίες που απελευθερώνουν τα συμβατικά εντομοαπωθητικά του εμπορίου, βλάπτουν την υγεία του παιδιού.

 

Νυχτερινή βάρδια


Τα περισσότερα παιδιά ξυπνούν συχνά στη διάρκεια της νύχτας από ανησυχία, από εφιάλτες ή από κάποια ενόχληση όπως για παράδειγμα όταν βγάζουν δόντια. Δειτε σε τι οφείλονται οι πιο συχνές διαταραχές στον ύπνο των παιδιών και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με τη βοήθεια των ειδικών.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας