Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-31 11:04:04 +0200 Εσάς τι σας λείπει περισσότερο από τους πρώτους μήνες του μωρού σας; 10+1 πράγματα που θα μας λείψουν όταν το μωρό μας δεν θα είναι πια μωρό

10+1 πράγματα που θα μας λείψουν όταν το μωρό μας δεν θα είναι πια μωρό

10+1 πράγματα που θα μας λείψουν όταν το μωρό μας δεν θα είναι πια μωρό 470 900
Εσάς τι σας λείπει περισσότερο από τους πρώτους μήνες του μωρού σας;

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, μπορεί να μας κάνει τρισευτυχισμένους αλλα ειδικά το πρώτο διάστημα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που απαιτεί δέσμευση και σωστό προγραμαμτισμό, ο ύπνος του μωρού συνεπάγεται τη  δική μας συνεχόμενη αϋπνία και γενικά, το πρώτο διάστημα, ο ρόλος της μαμάς απορροφά το 100% του χρόνου μας.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα χωρίς να καταλάβουμε το πώς και το πότε. Το μωρό μας σιγά σιγά μεγαλώνει και από εκεί που ήταν ένα μικρόσκοπικό ανθωπάκι, κουρνιασμένο στην αγκαλιά μας, ξαφνικά κάνει τα πρώτα του βήματα και λέει τις πρώτες του λέξεις.

Τι θα μας λείψει όμως περισσότερο από τους πρώτους μήνες του μωρού μας;

1. Τα φουσκωτά μαγουλάκια και ποδαράκια
Ένα από τα κοινά χατρακτηριστικά όλων των μωρών είναι τα αφράτα μαγουλάκια, χεράκια και ποδαράκια, τα οποία φυσικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φιλάμε και να τσιμπάμε! 

2. Τα βρεφικά επιφωνήματα
Τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν και έτσι οι κραυγές και το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά τα γλυκά επιφωνήματα κάθε φορά που ενθουσιαζόταν ή χαιρόταν με κάτι;

3. Ευκολία στο ταξίδι
Αφενός στα περισσότερα μεταφορικά μέσα τα εισιτήρια για μωρά είναι δωρεάν και αφετέρου είχαμε το μωρό μας στην αγκαλιά μας και μπορούσαμε να πάμε οπουδήποτε. Αξέχαστε εποχές!

4. Ο ύπνος και κατά τη διάρκεια της ημέρας
Αν και τα μωρά δεν κοιμούνται συνεχόμενα όλο το βράδυ, κοιμούνται αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτές οι λίγες ώρες ηρεμίας σίγουρα θα μας λείψουν!

5. Φαγητό και ... ύπνος
Οι αμέτρητες ώρες που έχουμε ταίσει το μωρό μας, μας έφεραν πιο κοντά. Ιδιαίτερα αυτή η χαλάρωση και ο γλυκός ύπνος μετά το φαγητό, θα μας μείνουν αξέχαστα.

6. Απολαμβάνουμε τις μικρές στιγμές
Ο ερχομός του μωρού μας, μας έκανε να απολαμβάνουμε τις απλές στιγμές της καθημερινότητας. Όσο όμως το μικρό μας μεγαλώνει, η ανάγκη να ανεβάσουμε λίγο ταχύτητες, κλέβει κάτι από τη μαγεία αυτών των στιγμών.

7. Τα βρεφικά ρουχαλάκια
Τα φορμάκια και μωρουδίστικα ρούχα δεν γίνεται να μη μας κάνουν να χαμογελάσουμε. Αυτά τα όμορφα συνολάκια είναι τόσο μικροσκοπικά, που είναι απλά υπέροχα!

8. Η τέλεια δικαιολογία
Ένα μωρό στο σπίτι είναι η τέλεια δικαιολογία για να αποφύγουμε επισκέψεις στις οποίες δεν θέλουμε να πάμε και γενικά για να αποφύγουμε πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε. 

9. Το καρότσι
Και όμως! Το καρότσι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό καρότσι για τη μαμά. Είναι ένα αντικείμενο με το οποίο έχουμε δεθεί συναισθηματικά και έχουμε περάσει μαζί του όλους τους πρώτους μήνες του μωρού μας. 

10. Η μυρωδιά
Η περίφημη "μωρουδίλα" είναι πραγματικότητα και όχι στο μυαλό κάθε μαμάς! Όπως έχει πλέον αποδειχθεί και επιστημονικά, τα μωρά εκπέμπουν μία ιδαίτερη μυρωδιά, τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες. 

10+1. Η πρώτη φορά που...
Οι πρώτοι μήνες με το μωρό μας είναι γεμάτοι με καινούριες εμπειρίες, τις οποίες φυσικά θα θυμόμαστε για πάντα. Το πρώτο γέλιο, το πρώτο βλέμμα, το πρώτο βήμα, η πρώτη λέξη, όλα θα μας μείνουν αξέχαστα.

Πηγή: popsugar.com 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας