Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-03-15 10:11:59 +0200 Ποιο θήλαστρο να διαλέξω; Το Babyspace έφτιαξε για εσάς ένα οδηγό με τα υπέρ και τα κατά για κάθε είδος θήλαστρο! Ηλεκτρικό ή χειροκίνητο θήλαστρο; Ποιο να επιλέξω;

Ηλεκτρικό ή χειροκίνητο θήλαστρο; Ποιο να επιλέξω;

Ηλεκτρικό ή χειροκίνητο θήλαστρο; Ποιο να επιλέξω; 470 900
Ποιο θήλαστρο να διαλέξω; Το Babyspace έφτιαξε για εσάς ένα οδηγό με τα υπέρ και τα κατά για κάθε είδος θήλαστρο!

Το θήλαστρο είναι ένας μηχανισμός που προσομοιάζει το θηλασμό και αντλεί το μητρικό γάλα όταν η μητέρα αδυνατεί να θηλάσει, είτε γιατί το μωρό δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή σωστά, είτε γιατί επέστρεψε στη δουλειά, είτε για πολλούς άλλους λόγους. Το θήλαστρο είναι η ιδανική λύση για να συνεχίσει η μητέρα να παράσχει την καλύτερη τροφή στο μωρό της, το μητρικό γάλα, διεγείροντας αλλά και αυξάνοντας την παραγωγή του Επιπλέον, βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της μαστίτιδας από την οποία υποφέρουν πολλές μητέρες τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα.

 

Τι θήλαστρο να επιλέξω;

Υπάρχουν 2 είδη θήλαστρου: το χειροκίνητο και το ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό.

Επιλέγοντας ένα θήλαστρο, καλό είναι να φροντίσετε να είναι:

  1. δοκιμασμένο και αξιόπιστο
  2. από υλικό καλής ποιότητας και φέρει την ένδειξη «BPA free»
  3. να συνοδεύεται από τα εξαρτήματά του
  4. βολικό και εύκολο στη χρήση
  5. ελαφρύ για τη μεταφορά

Ποιο θήλαστρο όμως πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις;

 

 

Χειροκίνητο θήλαστρο

Το χειροκίνητο θήλαστρο είναι ένας μικρός μηχανισμός που εφάπτεται εύκολα στο βρεφικό μπουκάλι και χωράει άνετα στην τσάντα σας. Είναι πολύ απλό στη χρήση, η οποία εύκολα γίνεται και εκτός σπιτιού, πολύ διακριτικά. Κανονίζετε εσείς το ρυθμό και την ένταση άντλησης με το χέρι σας, με την προϋπόθεση όμως ότι έχετε τη φυσική δυνατότητα για να το χρησιμοποιήσετε: δε συνιστάται σε περιπτώσεις αρθρίτιδας ή άλλης πάθησης των άνω άκρων. Επίσης δε συνιστάται εάν δίνετε στο μωρό σας μητρικό γάλα το οποίο συλλέγετε με το θήλαστρο αποκλειστικά, διότι εκτός της φυσικής καταπόνησης, η συλλογή του γάλακτος είναι αρκετά πιο χρονοβόρα από αυτή ενός ηλεκτρικού.

 

Ηλεκτρικό θήλαστρο

Το ηλεκτρικό θήλαστρο υπάρχει στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Η χρήση του παλαιότερα γινόταν σχεδόν αποκλειστικά εντός των μαιευτηρίων και οι μητέρες ήταν υποχρεωμένες να το νοικιάσουν για χρήση στο σπίτι λόγω του μεγέθους, αλλά και του απαγορευτικού του κόστους.

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, μειώνοντας κατά πολύ το μέγεθος της συσκευής, αλλά και την τιμή. Πλέον κυκλοφορούν φορητά ηλεκτρικά θήλαστρα στην αγορά, στο μέγεθος ενός Walkman. Τα ηλεκτρικά θήλαστρα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα χειροκίνητα του γάλακτος, και αρκετά πιο άνετα στη χρήση αφού αφήνουν τα χέρια σας ελεύθερα. Ορισμένα εξελιγμένα θήλαστρα δε, προσφέρουν από πολλαπλά προγράμματα ρύθμισης του ρυθμού και της έντασης άντλησης, έως και λειτουργία μνήμης για να επαναφέρετε γρήγορα τις ρυθμίσεις που προτιμάτε, προσαρμόζοντας την εμπειρία εξαγωγής γάλακτος στις προσωπικές σας ανάγκες.

Τον ρυθμό και την ένταση της άντλησης τα επιλέγετε εσείς. Μπορείτε π.χ. στην αρχή να επιλέξετε γρήγορο ρυθμό και ύστερα από μερικά λεπτά, που το γάλα θα ρέει, να τον μειώσετε.

Εκτός από τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά οποιουδήποτε θήλαστρου, υπάρχουν και κάποια παραπάνω που πρέπει να προσέξετε με το ηλεκτρικό:

  1. να είναι ευέλικτο, αλλά και ταυτόχρονα απαλό με το στήθος
  2. να έχει αποδοτική μονάδα άντλησης (πάνω από 300 mbar)
  3. να έχει οθόνη LCD
  4. να λειτουργεί και με μπαταρίες

Κάποια ηλεκτρικά θήλαστρα τελευταίας τεχνολογίας έχουν μέχρι και υποδοχή φόρτισης για powerbank!

 

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, προτιμήστε ένα θήλαστρο που να είναι ιδανικό είτε για περιστασιακή άντληση είτε για συστηματική χρήση. Σήμερα, ακόμα και το ηλεκτρικό θήλαστρο είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να προσαρμόζεται στις δικές σας ανάγκες, γιατί κάθε μαμά είναι διαφορετική.

Η επιλογή είναι δική σας!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας