Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-03-20 11:43:13 +0200 5+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ Τι να προσέχεις όταν κάνεις μπάνιο το μωρό

Τι να προσέχεις όταν κάνεις μπάνιο το μωρό

Τι να προσέχεις όταν κάνεις μπάνιο το μωρό 470 900
5+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Η ιδέα του μπάνιου είναι, κατά γενική ομολογία, από αυτές που τρομοκρατούν περισσότερο τους νέους γονείς. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μια δυνάμει επικίνδυνη επιχείρηση, για κάποιον που δεν είναι σωστά προετοιμασμένος. Αν, λοιπόν, είστε στα πρώτα βήματα της γονεϊκής σας καριέρας και το μπανάκι του μωρού σας φαντάζει μία δύσκολη διαδικασία, μην πανικοβάλλεστε! Ακολουθήστε, απλώς, τα παρακάτω βήματα.

 

  1. Οργανωθείτε
     

Η οργάνωση είναι το βασικό σας  όπλο. Διαμορφώστε το  χώρο ανάλογα και τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε σε τέτοιες θέσεις ώστε να μπορείτε να τα προσεγγίσετε εύκολα και χωρίς κόπο. Μπορείτε για αρχή να συμμετέχετε και οι δύο στο μπάνιο έτσι ώστε να ελέγξετε τις καλύτερες θέσεις. Η χρήση ενός μπουρνουζιού αντί της πετσέτας θα σας διευκολύνει ακόμη περισσότερο στο τέλος του μπάνιου. Τώρα η ανασφάλειά σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου έχει  σίγουρα μειωθεί κατά πολύ.

 

  1. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού
     

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στο μπάνιο είναι σαφώς η θερμοκρασία του νερού. Καλό θα ήταν να ελέγχετε πάντα την θερμοκρασία με το χέρι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πώς δε θα αντιληφθείτε αμέσως μία απότομη αλλαγή στην θερμοκρασία του νερού και θα προστατεύσετε το μωράκι σας απο το πολύ ζεστό ή το πολύ κρύο νερό.

 

  1. Έξυπνα βοηθήματα
     

Υπάρχουν ειδικές ξαπλώστρες, καθισματάκια ή διαχωριστικά μπανιέρας, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Έτσι, αποφεύγετε την πιθανότητα για κάποιο ατύχημα . Το αποτέλεσμα? Πιο ασφαλές και άνετο μπάνιο.

 

  1. Μην το αφήσετε ούτε λεπτό μόνο του
     

Κάτι που ίσως θεωρείται δεδομένο είναι ότι δεν αφήνουμε ποτέ το μωρό

μόνο του στο μπάνιο. Ωστόσο, πολλές φορές στην προσπάθειά σας να φέρετε εις πέρας διάφορες υποχρεώσεις, πιθανώς να επιχειρήσετε να αφήσετε το μωράκι σας μόνο του για να «πεταχτείτε» στην άλλη δουλίτσα. Τα μωράκια, όμως, σαφώς δεν έχουν επίγνωση για το τι μπορεί να είναι επικίνδυνο με αποτέλεσμα να πράττουν με απρόβλεπτο τρόπο. Φροντίστε, λοιπόν, όταν θα φτάσει η ώρα του μπάνιου να μην έχετε ανειλημμένες υποχρεώσεις και να είστε συγκεντρωμένοι.

 

 

  1. Διάρκεια μπάνιου
     

Συνήθως, το μπάνιο αποτελεί μια απολαυστική διαδικασία και αυτό ισχύει τις περισσότερες φορές και για το μωράκι σας. Η διάρκεια του μπάνιου, όμως,  πρέπει να καθορίζεται πάντα με βάσει κάποια δεδομένα. Ένα από αυτά είναι τα δερματικά προβλήματα. Αν το μωράκι σας έχει ατοπικό δέρμα ή νινίδα περιορίστε το χρόνο που είναι κάτω από το νερό. Επιπλέον, καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να ρυθμίζετε το νερό, ώστε να είναι όσο πιο χλιαρό αντέχει το μωρό ή επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

 

  1. Όταν το μπανακι είναι τόσο απολαυστικό…
     

…που το μωράκι σας δε θέλει να τελειώσει, ενδέχεται να αντιδράσει με υπερβολικό τρόπο κλαίγοντας δυνατά. Σε αυτήν την περίπτωση, η ψυχραιμία θα είναι το όπλο σας. Παραμείνετε ήρεμοι, για να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Καλό θα ήταν, αν έχετε παρατηρήσει πως αυτή είναι η συνήθης αντίδραση του μωρού όταν τελειώνει το μπανάκι, να έχετε έτοιμο ζεστό γάλα, για να του το δώσετε απευθείας.

 

Extratip:  Κάντε το μπάνιο …παιχνιδακι.

 

Μην ξεχνάτε ποτέ πως για ένα μωράκι τα πάντα αποτελούν διαδικασίες μάθησης. Ακόμη και το μπάνιο! Μπορείτε να εντάξετε κατά τη διάρκειά του παιχνιδάκια, ώστε να προσδώσετε στην ώρα αυτή εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και να βοηθήσετε το μωράκι σας να συνδέσει την εμπειρία του μπάνιου με κάτι πολύ ευχάριστο που είναι το παιχνίδι με την μαμά ή τον μπαμπά. Προμηθευτείτε παιχνίδια μπάνιου, που να αφορούν την κατηγορία των ζώων, των οχημάτων, των εποχών κ.ο.κ. Αυτό φυσικά δε είναι εφικτό σε καθημερινή βάση. Επιλέξτε μία ή δυο μέρες της εβδομάδας που θα έχετε πιο ευέλικτο πρόγραμμα για να το υλοποιήσετε.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας