Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-08-03 12:46:09 +0300 Η απάντηση θα σας ξαφνιάσει! Ποια βρεφικά αντικείμενα μπορούμε να δανειστούμε και ποια όχι;

Ποια βρεφικά αντικείμενα μπορούμε να δανειστούμε και ποια όχι;

Ποια βρεφικά αντικείμενα μπορούμε να δανειστούμε και ποια όχι; 470 900
Η απάντηση θα σας ξαφνιάσει!

Ένα μωρό δεν έρχεται ποτέ μόνο του. Ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες, το σπίτι είναι βομβαρδισμένο με παιχνίδια, ρουχαλάκια και πολλά πολλά ακόμα πράγματα κάθε λογής. Κάποια από αυτά κάποτε, ήταν τα παιχνίδια, τα καλτσάκια ή τα φορμάκια κάποιου άλλου μωρού και μας τα έχουν δώσει συγγενείς και φίλοι.

Σε λίγο καιρό που το μικρό μας θα μεγαλώσει, όλα αυτά θα είναι πια άχρηστα και τότε θα έρθει η δική μας σειρά να τα δώσουμε αλλού.

Είναι όμως αυτό σωστό ή όχι;
Η απάντηση είναι: εξαρτάται. Κάποια αντικείμενα μπορούν να περνάνε από χέρι σε χέρι, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, κάποια άλλα όμως όχι.

Ας δούμε αναλυτικά.

Ναι στα μεταχειρισμένα ρούχα
Μπορεί να λατρεύουμε τα καινούρια και μοντέρνα ρουχαλάκια που βλέπουμε στις βιτρίνες των βρεφικών καταστημάτων, καλό είναι όμως να επιστρατεύσουμε τη λογική μας. Το μωρό μας μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς και ό,τι και αν του αγοράσουμε σήμερα, σε λίγες εβδομάδες δεν θα του κάνει καν. Σίγουρα πολλοί φίλοι και συγγενείς θα μας δώσουν τα ρουχαλάκια που φορούσαν τα δικά τους μωρά και δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να αρνηθούμε!

Ναι στα μεταχειρισμένα παιχνίδια
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα παιχνίδια. Τα μεταχειρισμένα παιχνίδια είναι γεμάτα αναμνήσεις και γιατί όχι, μπορούμε να δώσουμε στο μικρό μας ακόμα και παιχνίδια από τη δική μας παιδική ηλικία. 

Όχι στις μεταχειρισμένες πιπίλες και μπιμπερό 
Σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών, καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε πιπίλες και μπιμπερό άλλων μωρών, ακόμα και αν τα έχουμε πλύνει και αποστειρώσει. 

Όχι στα μεταχειρισμένα θήλαστρα
Ιδιαίτερα τα νεογέννητα είναι πολύ επιρρεπή σε ασθένειες και μικρόβια και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε θήλαστρο, αποφεύγουμε το μεταχειρισμένο. 

Όχι στο μεταχειρισμένο καθισματάκι αυτοκινήτου
Μέχρι στιγμής, οι παραπάνω απαντήσεις είναι λογικές. Οι ειδικοί όμως συμβουλεύουν ότι ένα ακόμα αντικείμενο του παιδιού μας που δεν πρέπει να είναι μεταχειρισμένο, είναι το κάθισματάκι του αυτοκινήτου. Οι κανόνες ασφαλείας αλλάζουν συνεχώς και στο πέρασμα των χρόνων ένα κάθισμα γίνεται όλο και λιγότερο ανεθκτικό.

Όχι στη μεταχειρισμένη κούνια
Η κούνια του μωρού μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλειά του και την υγεία του. Κάθε φορά που βάζουμε το μικρό μας για ύπνο θέλουμε να ξέρουμε ότι θα έχει έναν ήρεμο και καλό ύπνο και ότι θα είναι ασφαλές. Σημασία δεν έχει τόσο η κούνια όσο το στρώμα. Αν λοιπόν, δανειστούμε μια κούνια, αλλάζουμε οπωσδήποτε το στρώμα της. 

Πηγή:  pregnancymagazine.com 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας