Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-02 14:18:13 +0200 Άλιμος: Τα «παγκάκια» φιλίας θέλουν να «σπάσουν» τη σχολική μοναξιά και να φέρουν τους μαθητές κοντά

Άλιμος: Τα «παγκάκια» φιλίας θέλουν να «σπάσουν» τη σχολική μοναξιά και να φέρουν τους μαθητές κοντά

Άλιμος: Τα «παγκάκια» φιλίας θέλουν να «σπάσουν» τη σχολική μοναξιά και να φέρουν τους μαθητές κοντά 470 900
Τα πιο συνεσταλμένα παιδιά έχουν έτσι έναν διαφορετικό τρόπο να εκφράσουν την ανάγκη τους και να δεχθούν βοήθεια.

Σε μία νέα πρωτοβουλία προχώρησαν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αλίμου, για να φροντίσουν τα παιδιά που μπορεί να θέλουν παρέα αλλά να μην γνωρίζουν πως να την ζητήσουν. 

 

Ένα σοβαρό πρόβλημα που συναντούν συχνά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι η σχολική μοναξιά. Η σχολική μοναξιά είναι ένα ζήτημα που συναντάται στις παιδικές ηλικίες, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. 

 

Για να βοηθήσει τα παιδιά που δεν τους είναι τόσο εύκολο να “κάνουν φίλους”, ο Δήμος δημιούργησε τα “παγκάκια της φιλίας”, σαν μία προσπάθεια να μειώσει τη μοναχική ζωή των παιδιών.  

 

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει πως τα παγκάκια φτιάχτηκαν ειδικά για τον Άλιμο και «έχουν έναν πρωτότυπο και όμορφο σχεδιασμό: κάθε παγκάκι αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές "ξυλομπογιές"».

 

Αν ένα παιδί νιώθει μόνο του την ώρα του διαλείμματος και χρειάζεται κάποιον για να παίξει ή να μιλήσει, κάθεται σε ένα από τα “παγκάκια της φιλίας”. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσει - αν του είναι δύσκολο - οι υπόλοιποι μαθητές γνωρίζουν, πως ο συμμαθητής τους χρειάζεται λίγη υποστήριξη και φυσικά παρέα.

 

Τα πιο συνεσταλμένα παιδιά έχουν έτσι έναν διαφορετικό τρόπο να εκφράσουν την ανάγκη τους και να δεχθούν βοήθεια. Στόχος είναι κανένα παιδί να μην μείνει μόνο του όταν θα έχει ανάγκη από παρέα.


 

Μια πολύ θετική πρωτοβουλία από τον Δήμο Αλίμου! Ευχόμαστε και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλάδας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας