Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-28 16:02:18 +0200 Τα σχολεία συνήθως έχουν κάποια περισσευούμενα ή ξεχασμένα ρούχα, αλλά είναι σπάνιο να έχουν πάνες, λοσιόν συγκάματος και μωρομάντηλα. Kι όμως συμβαίνει: Στέλνουν παιδιά στο δημοτικό με πάνα!

Kι όμως συμβαίνει: Στέλνουν παιδιά στο δημοτικό με πάνα!

Kι όμως συμβαίνει: Στέλνουν παιδιά στο δημοτικό με πάνα! 470 900
Τα σχολεία συνήθως έχουν κάποια περισσευούμενα ή ξεχασμένα ρούχα, αλλά είναι σπάνιο να έχουν πάνες, λοσιόν συγκάματος και μωρομάντηλα.

Μπορεί να κάνει εντύπωση σε κάποιους ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς πρώτα να εκπαιδευτούν στην τουαλέτα. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όλο και συχνότερα. 

 

Παιδιά 6 ετών, που ακόμα χρησιμοποιούν πάνα, μπορεί να χρειάζονται βοήθεια είτε για να αλλάξουν, είτε επειδή έχουν λερωθεί. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και ντρέπονται που ή δασκάλα ή ο σχολικός νοσηλευτής θα τους βοηθήσει στην τουαλέτα.

 

Την ίδια στιγμή δεν είναι όλα τα σχολεία προετοιμασμένα για τέτοιες περιπτώσεις. Τα σχολεία συνήθως έχουν κάποια περισσευούμενα ή ξεχασμένα ρούχα, αλλά είναι σπάνιο να έχουν πάνες, λοσιόν συγκάματος και μωρομάντηλα. 

 

Τα τηλεφωνήματα στο “σπίτι” δεν οδηγούν πάντα σε κάποιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς πολλοί γονείς απαντούν πως “το παιδί είναι στο σχολείο άρα είναι δικό σας πρόβλημα”, λένε πως θα το τακτοποιήσουν, αλλά δεν φέρνουν αλλαξιές. Άλλοι απλά δεν απαντούν ποτέ τις κλήσεις του σχολείου.

 

Οι δάσκαλοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, καθώς μέρος της εκπαίδευσής τους δεν ήταν η εκπαίδευση στην τουαλέτα ή οι αλλαγές πανών. Τα γενικά δημοτικά σχολεία δεν έχουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτε τον απαραίτητο χώρο για να αλλάζουν πάνες παιδιά 5 και 6 ετών. Οι ίδιοι κατηγορούν για την κατάσταση αυτή το πόσο πολυάσχολοι είναι οι γονείς των παιδιών, που δουλεύουν συχνά εξαντλητικές ώρες και λένε πως “δεν έχουν χρόνο, πνίγονται!”.


Το σχολείο, οι γονείς και οι δάσκαλοι θα χρειαστεί να βρίσκονται σε συνεργασία, για να βοηθήσουν τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη στη μετάβαση από την πάνα στην τουαλέτα. Τα αναπτυξιακά άλματα των παιδιών μαζί με την αρχή του "μεγάλου σχολείου" ίσως να φοβίζουν περισσότερο ορισμένα παιδιά. Αν το παιδάκι σας βρίσκεται και το ίδιο σε αυτή τη θέση, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό και με το σχολείο του για περισσότερη κατεύθυνση. 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας