Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-13 15:24:47 +0300 Το παιδί ροχαλίζει, πρέπει να χειρουργηθεί; Aπαντά ο παιδίατρος Κώστας Κομματάς Όταν το παιδί ροχαλίζει

Όταν το παιδί ροχαλίζει

Όταν το παιδί ροχαλίζει 470 900
Άρθρο από Δρ. Κώστας Κομματάς
Το παιδί ροχαλίζει, πρέπει να χειρουργηθεί; Aπαντά ο παιδίατρος Κώστας Κομματάς
Λίγο πολύ όλα τα παιδιά ροχαλίζουν, ειδικά την περίοδο που έχουν ίωση και είναι μπουκωμένα. Συχνά ροχαλίζουν και έχουν ένα ενοχλητικό "φρακάρισμα" στη η μύτη, όταν η απλή ρινίτιδα εξελιχθεί σε πυώδη ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα. Άρα είναι απαραίτητο ο παιδίατρος, να ανακαλύψει αυτές τις συχνές καταστάσεις και να τις θεραπεύσει - με αντιβίωση (τουλάχιστον για 10 μέρες), εξαφανίζοντας έτσι το ενοχλητικό μπούκωμα-φρακάρισμα-ροχαλητό.

Οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται πως τα κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις), υπάρχουν έτσι και αλλιώς σε όλα τα παιδιά, αλλά σε κάποια, διογκώνονται τόσο πολύ που δεν υπάρχει άλλη λύση από την χειρουργική αφαίρεση.Όμως όχι πάντα! Τις πιο πολλές φορές μπορούμε να το αποφύγουμε, με υπομονή.

Ποτέ πρέπει να χειρουργηθεί;
Εαν, εκτός από το "ροχαλητό" και την αναπνοή με "ανοικτό" στόμα, παρουσιάζει καθημερινές άπνοιες στον ύπνο του. Τι είναι αυτό; Σταμάτημα του ροχαλητού και της αναπνοής - όταν κοιμάται - για αρκετά δευτερόλεπτα, κάθε βράδυ. Τα παιδιά αυτά, επειδή κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο συχνά παραμιλούν, βογκούν, και την ημέρα παρουσιάζουν μιαν ανεξήγητη νύστα, μαζί με μια αδικαιολόγητη χαμηλή απόδοση στα μαθήματα (λόγω της αϋπνίας τους).

Τέλος,να θυμόσαστε πως για την σωστή απόφαση, απαιτούνται γνώσεις από τον γιατρό σας, αλλά κυρίως ΉΘΟΣ, από αυτόν!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας