Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-11 13:16:14 +0200 Η μητέρα από το Σικάγο μιλά για την περιπέτειά της. Παιδικό παιχνίδι προκάλεσε σοβαρή λοίμωξη κόγχης σε μωρό

Παιδικό παιχνίδι προκάλεσε σοβαρή λοίμωξη κόγχης σε μωρό

Παιδικό παιχνίδι προκάλεσε σοβαρή λοίμωξη κόγχης σε μωρό 470 900
Η μητέρα από το Σικάγο μιλά για την περιπέτειά της.

Μητέρα 2 χρονου αγοριού από το Σικάγκο δεν περίμενε να τον βρει στην κούνια του «με ένα μάτι διπλάσιο από ό,τι ήταν όταν πήγε για ύπνο, με την κοκκινίλα να απλώνεται έως το μάγουλό του».

Αμέσως υποψιάστηκε ότι εμφάνιζε λοίμωξη και πήγε τον γιο της στα έκτακτα περιστατικά (ER). Ένας γιατρός του διέγνωσε λοίμωξη κόγχης (βακτηριακή λοίμωξη του ματιού που προκαλείται συχνά από στρεπτοκοκκικά ή σταφυλοκοκκικά βακτήρια) και στον μικρό συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά από το στόμα, τα οποία πήρε στις 2:30 π.μ.. Στι τις 6 π.μ., όμως η κατάσταση είχε πάρει μια ανησυχητική τροπή. «Το μάτι του ήταν τόσο πρησμένο που το λευκό μέρος έβγαινε έξω ανάμεσα από το βλέφαρό του και η ίριδά του κρυβόταν»,  ανέφερε η μητέρα. «’Ηταν ζεστός στο άγγιγμα και είχε πυρετό.»

Οι γονείς επέστρεψαν γρήγορα στο νοσοκομείο όπου έλαβε αντιβιοτικά και έγινε αξονική τομογραφία για να ελεγχθεί ο αμφιβληστροειδής του. «Η επόμενη εβδομάδα ήταν αρκετά τρομακτική», δήλωσε η μητέρα. "Τελικά εξαπλώθηκε στο πρόσωπό του και στα δύο μάτια. Με προειδοποίησαν ότι μπορεί να χάσει την όρασή του. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά.»

Που οφειλόταν όμως η λοίμωξη;

Μετά την οδυνηρή εμπειρία,  η μητέρα αναφέρει στο CBS «Αυτό που θα ήθελα να καταλάβαιναν περισσότεροι γονείς, και αυτό που θα ήθελα να είχα συνειδητοποιήσει, είναι ότι κάθε παιχνίδι που παγιδεύει νερό μέσα του—όπως αυτά που πιέζουν και εκτοξεύουν νερό—είτε φαίνεται καθαρό είτε όχι, αποτελούν κίνδυνο».

 

Η Δρ Τζίνα Πόσνερ, παιδίατρος στο Ιατρικό Κέντρο MemorialCare Orange Coast στο Fountain Valley της Καλιφόρνια, συμφωνεί, συμβουλεύοντας: «Δεν θα ήταν κακό να πετάτε τα παιχνίδια σε ένα λουτρό χλωρίνης κάθε εβδομάδα ή δύο για να τα καθαρίζετε και να τα πετάτε. Τείνουν να αναπτύσσουν μούχλα και βακτήρια στο εσωτερικό τους με την πάροδο του χρόνου."

 

Δείτε και τη σχετική ανάρτησή της 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας