Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-06 13:39:11 +0300 Πόσο ασφαλής είναι η στράτα του παιδιού; Τι πρέπει να γνωρίζω για τη στράτα ώστε να είναι το μωρό μου ασφαλές;

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη στράτα ώστε να είναι το μωρό μου ασφαλές;

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη στράτα ώστε να είναι το μωρό μου ασφαλές; 470 900
Όταν το μωρό σταθεί όρθιο στα πόδια του μπορεί να κάνει και τις πρώτες του βόλτες με τη στράτα.

Η στράτα δίνει χαρά στο μωρό γιατί το βοηθάει να κινηθεί μόνο του στο χώρο. Είναι όμως ασφαλής;

Ας δούμε για ποιους λόγους σήμερα οι παιδίατροι απαγορεύουν τη χρήση της στράτας στα μωρά.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε 
στράτα του μωρού έχει κατηγορηθεί για πολλά ατυχήματα και τραυματισμούς, γεγονός που οδήγησε το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων -ακολουθώντας τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής- να συστήσει στους γονείς να μην την χρησιμοποιούν.
-Στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί η κατασκευή και η πώληση της στράτας μωρού, επειδή στην μετακίνηση με αυτήν ελλοχεύει ο κίνδυνος για ελαφρύ ή βαρύ τραυματισμό ή ακόμη και θανατηφόρο ατύχημα. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και από την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, ο παραπάνω κίνδυνος δεν αντισταθμίζεται από κάποιο όφελος από τη χρήση της.
-Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής επιπλέον κρίνει επιτακτική την ενημέρωση των γονέων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον τομέα αυτό και τους ζητά να καταστρέψουν τις ήδη υπάρχουσες στράτες μωρών ή να τις επιστρέψουν για ανακύκλωση.

Τι πρέπει να προσέξουμε αν χρησιμοποιήσουμε τη στράτα μωρού παρά τις προειδοποιήσεις
-Αποκλείουμε την πρόσβαση σε σκάλες ή ανισόπεδο δάπεδο, μπαλκόνι, πισίνα, στέρνα, κήπο κλειδώνοντας τις πόρτες και τοποθετώντας ειδικές πόρτες όπου δεν υπάρχουν.
-Επιτηρούμε πάντα το μωρό όταν βρίσκεται στη στράτα. Δεν το αφήνουμε ποτέ μόνο του, ούτε για ένα λεπτό.
-Ο χώρος στον οποίο κινείται το μωρό με την στράτα πρέπει να ασφαλιστεί απολύτως. Να μην υπάρχουν επικίνδυνα ή ακατάλληλα αντικείμενα, όπως έπιπλα με αιχμηρές άκρες, τζάμια και τζαμαρίες, απορρυπαντικά, αρώματα, τραπεζομάντηλα με βαριά αντικείμενα πάνω τους, καλώδια που κρέμονται, ηλεκτρικές συσκευές και ό,τιδήποτε μπορεί να το τραυματίσει.
-Δεν αφήνουμε ποτέ το μωρό στη στράτα για περισσότερα από 15 λεπτά.
-Ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συναρμολόγηση της στράτας μωρού και την ασφάλεια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας