Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-28 16:17:13 +0200 Ποιο λοιπόν είναι το κατάλληλο χρώμα για το δωμάτιο του παιδιού σας; Kαι το χρώμα αυτού;

Kαι το χρώμα αυτού;

Kαι το χρώμα αυτού; 470 900
Άρθρο από Μαρία Χατζησταύρου
Ποιο λοιπόν είναι το κατάλληλο χρώμα για το δωμάτιο του παιδιού σας;
Λίγο πριν πάτε στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς για να επιλέξετε το χρώμα του παιδικού δωματίου σκεφτείτε πως τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ψυχολογία όσο και την ανάπτυξη του μωρού.

Τα κλασσικά χρώματα

Αποχρώσεις του μπλέ για τα αγόρια
Οι αποχρώσεις του μπλε θυμίζουν το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας αλλά και του ύπνου. Είναι το χρώμα της έμπνευσης, της ειλικρίνειας και την πνευματικότητας. Είναι ιδιαίτερα κατευναστικό για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται στα παιδικά και ειδικά στα βρεφικά δωμάτια.

Ροζ για τα κορίτσια
Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης. Από μόνο του είναι ένα ήσυχο χρώμα. Είναι το χρώμα της φροντίδας, της τρυφερότητας, της αυτοεκτίμησης και της αποδοχής. Χρησιμοποιώντας ροζ στο παιδικό δωμάτιο θα δώσετε στο μωρό σας ήρεμα συναισθήματα και μια αίσθηση χαλάρωσης.

Τα ουδέτερα χρώματα

Κίτρινο
Το κίτρινο είναι καθαρό, φωτεινό, ηλιόλουστο και πολύ ξεκούραστο για το ανθρώπινο μάτι. Συμβολίζει την δημιουργικότητα και την πνευματική ενέργεια. Το κίτρινο χρώμα στους τοίχους θα δώσει την αίσθηση του ήλιου ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες

Αποχρώσεις του πράσινου
Το πράσινο και οι αποχρώσεις τουπαραπέμπουν  στα χρώματα της φύσης, της γονιμότητας και της ζωής. Συμβολίζει τον αυτοσεβασμό και την ευημέρια. Το πράσινο στο παιδικό δωμάτιο θα δώσει μια αίσθηση ισορροπίας στο παιδί. Αρκετοί πιστεύουν πως το πράσινο προστατεύει από τους φόβους και της ανησυχίες.

Τα έντονα χρώματα

Πορτοκαλί
Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της δύναμης. Συμβολίζει την αντοχή και τη ζωτικότητα. Το πορτοκαλί χρώμα στο παιδικό δωμάτιο θα αυξήσει τη δημιουργικότητα του παιδιού και τον ενθουσιασμό του.

Κόκκινο
Το κόκκινο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Από τη μια σου βγάζει ένταση και από την άλλη μια ζεστασιά και θερμότητα. Αν τοποθετηθεί σε πινελιές σε ένα παιδικό δωμάτιο θα προσφέρει δράση, ενθουσιασμό και ενέργεια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας