Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-04-07 15:40:05 +0300 Εφτά tips που θα κάνουν τον ύπνο του μωρού μας παιχνιδάκι! 5+2 μυστικά για ήρεμο ύπνο

5+2 μυστικά για ήρεμο ύπνο

5+2 μυστικά για ήρεμο ύπνο 470 900
Εφτά tips που θα κάνουν τον ύπνο του μωρού μας παιχνιδάκι!

Η πιο δύσκολη ώρα της ημέρας για τους περισσότερους από εμάς που είμαστε γονείς, είναι αδιαμφισβήτητα η ώρα του ύπνου! Ο ύπνος είναι ότι σημαντικότερο για ένα βρέφος, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του, καθώς το βοηθάει στην ανάπτυξή του.  Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να βοηθήσουμε το μωράκι μας να κοιμηθεί πιο εύκολα;

Η απόλυτη ηρεμία

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνουμε πριν βάλουμε για ύπνο το μωράκι μας, είναι να του δημιουργήσουμε υπερένταση. Γι’ αυτό το λόγο σταματάμε τα παιχνίδια,  τουλάχιστον μισή ώρα πριν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πάει στο κρεβάτι του. Ακόμα όμως και η παρατεταμένη επαφή με τα μάτια μας, μπορεί να του προκαλέσει υπερένταση , γι’ αυτό  καλό θα ήταν  να αποφεύγουμε την έντονη οπτική επαφή όταν το νανουρίζουμε και θέλουμε να το κοιμίσουμε και να μη στεκόμαστε ακριβώς πάνω από την κούνια του.

Το ζεστό μπανάκι

Ένα ζεστό μπάνιο ακόμα και για εμάς τους ενήλικες λειτουργεί χαλαρωτικά πόσο μάλλον για το μωράκι μας. Το ζεστό νερό μπορεί να το κάνει να ηρεμήσει από όλη την ένταση της ημέρας και να κοιμηθεί πιο εύκολα. Φροντίζουμε ο τόνος της φωνής μας να παραμένει ήρεμος, ώστε να μην ξεσηκώσουμε το μωρό μας γιατί μετά τα ζητάει και άλλα παιχνίδια με το νερό!

Μασάζ για χαλάρωση

Μετά το μπανάκι του και πριν το ντύσετε για ύπνο, μπορείτε να του κάνετε κι ένα απαλό μασάζ  με κάποιο λαδάκι και να είστε σίγουρη πως θα το απολαύσει αρκετά!

Έλαια για το μωρό; Βεβαίως!

Αν το μωράκι μας είναι πάνω από 7 μηνών, μία με δυο σταγόνες από φυσικό έλαιο λεβάντας μέσα στο δωμάτιο, μπορεί να βοηθήσουν, ώστε να εφησυχάσουμε το παιδί και να κοιμηθεί πιο άμεσα. Πολλά αιθέρια έλαια είναι γνωστά  για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες.  Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε στο δωμάτιο του μωρού, όταν εκείνο είναι πολύ μικρό.

Τα σωστά ρουχαλάκια

Θα πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μη φοράμε στο μωράκι μας πυτζάμες ή φορμάκια τα οποία μπορεί κατά τη διάρκεια της νύχτας να το ζεστάνουν πολύ ή να κρυώνει. Επίσης  πάντα ελέγχουμε τη θερμοκρασία του δωματίου, ώστε να μην ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή θα κρυώνει ή θα ζεσταίνεται. 

Η σωστή ατμόσφαιρα

Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζουμε το δωμάτιο του μωρού μας να είναι σκοτεινό ώστε όταν έρχεται η ώρα του ύπνου να μπορεί να ξεχωρίζει πότε είναι η ώρα που πάμε για ύπνο από τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Καλό είναι να έχετε πάντα ένα μικρό φωτάκι αναμμένο, ώστε να μη φοβηθεί όταν ξυπνήσει, αλλά να είναι αρκετά διακριτικό, για να μπορεί να κοιμηθεί και να μην του αποσπά την προσοχή.

Άλλαγμα πάνας: τσεκ!

Τέλος, πάντα αλλάζουμε πάνα στο μωρό μας πριν κοιμηθεί! Μια υγρή πάνα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική για εκείνο και να το κάνει να ξυπνήσει. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας