Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-07 13:28:40 +0200 Βaby shower: Αυτή είναι η ιστορία του

Βaby shower: Αυτή είναι η ιστορία του

Βaby shower: Αυτή είναι η ιστορία του 470 900
Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του εθίμου που όλο και περισσότερο βλέπουμε στη χώρα μας τελευταία;

Το “baby shower” είναι ένα μικρό πάρτι που διοργανώνουν συνήθως οι κοντινοί άνθρωποι μιας οικογένειας για την μέλλουσα μαμά και πιο συγκεκριμένα για την εγκυμοσύνη της. Το πάρτι πραγματοποιείται συνήθως στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα 4-6 εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. 

 

Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του έθιμου που όλο και περισσότερο βλέπουμε στη χώρα μας τελευταία; 

 

Διαφορετικές μορφές “baby showers” φαίνεται να υπήρχαν εδώ και αιώνες και παρατηρούνται σε διαφορετικές κοινωνίες όπως στις Αιγυπτιακές και τις Ρωμαικές. Όμως το έθιμο όπως το γνωρίζουμε σήμερα άνθισε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 


 

Φαίνεται πως όταν ξεκίνησε ο θεσμός του “baby shower” στην Αμερική, πραγματοποιούταν έπειτα από την γέννηση του μωρού. Πλέον όμως προηγείται της γέννησης του παιδιού

 

Σαν έθιμο μπορεί να είναι έξω από τη κουλτούρα μας όμως τα τελευταία όλοι και περισσότεροι νέοι γονείς το απολαμβάνουν. 

 

Συναισθηματική υποστήριξη από τους φίλους, συμβουλές και μοίρασμα εμπειριών από γονείς, δώρα ή χρήματα για το μωράκι, ευχετήριες κάρτες είναι μόνο κάποια από τα καλά του “baby shower”.

 

Επίσης έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο έθιμο, οι διοργανωτές του ήταν κυρίως οι φίλοι της εγκύου. Μέλη της οικογένειας ή η ίδια η μητέρα δεν αναλάμβαναν την διεξαγωγή του πάρτι. Σήμερα και αυτό έχει αλλάξει, καθώς πολλές φορές ο διοργανωτής είναι η ίδια η μητέρα ή συγγενείς της. 

 

Δείτε εδώ ιδέες για το πιο fun babyshower.

 

Η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη ζωή τόσο της ίδιας, όσο και των αγαπημένων της. Ο εορτασμός, όταν η μέλλουσα μητέρα βρίσκεται τόσο κοντά στη στιγμή του τοκετού, είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθει κοντά με τους ανθρώπους της. Ας μην ξεχνάμε πως θα χρειαστεί την υποστήριξη και την φροντίδα τους όταν υποδεχθεί τον νέο της ρόλο. 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας