Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-05 13:00:33 +0200 Δεν ενδείκνυται, να τιμωρηθεί ένα παιδί επειδή δεν σταματά να τρώει τα νύχια του. Είναι μια συνήθεια που αν το ίδιο δεν το επιθυμεί, δεν θα σταματήσει. Γιατί τo παιδιά μου τρώει τα νύχια του;

Γιατί τo παιδιά μου τρώει τα νύχια του;

Γιατί τo παιδιά μου τρώει τα νύχια του; 470 900
Δεν ενδείκνυται, να τιμωρηθεί ένα παιδί επειδή δεν σταματά να τρώει τα νύχια του. Είναι μια συνήθεια που αν το ίδιο δεν το επιθυμεί, δεν θα σταματήσει.

Η ονυχοφαγία ή αλλιώς το να τρώει κάποιος τα νύχια του, μπορεί να συμβαίνει για πολλούς διαφορετικούς λόγους. 

 

Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Περιέργεια
  • Πλήξη 
  • Αποσυμφόρηση άγχους
  • Συνήθεια 
  • Μίμηση

 

Η ονυχοφαγία είναι μια από τις πιο συχνές “νευρικές συνήθειες” όπως το να βάζεις το χέρι στο στόμα, να πειράζεις τη μύτη σου, τα παίζεις με τα μαλλιά σου, να τρίζεις τα δόντια σου. Είναι επίσης και μια από τις συνήθειες που πιθανόν να συνεχιστεί και στην ενήλικη ζωή.


 

Στο μεγάλωμά τους, τα παιδιά μπορεί να αισθανθούν άγχος και πολλά από αυτά που μπορεί να αισθανθούν, είναι πιθανό να μην είναι ορατά στους γονείς. Αν το παιδί τρώει τα νύχια του, χωρίς να τραυματίζεται και χωρίς να το καταλαβαίνει, όταν για παράδειγμα βλέπει την αγαπημένη του σειρά, ή αν το παιδί τρώει τα νύχια του πριν από συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως ένας αγώνας ή εξετάσεις, είναι απλώς ο τρόπος του να αντιδρά σε κάποιες συνθήκες άγχους και δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι γονείς του για αυτό. 

 

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να ανησυχήσουν οι γονείς για την ονυχοφαγία; 

 

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η έντονη ονυχοφαγία μπορεί να είναι σημάδι αγχώδους διαταραχής. Μιλήστε με τον παιδίατρο σας, αν η ονυχοφαγία προκαλεί στο παιδί πόνο στα δάχτυλα ή ανοιχτές πληγές. Ταυτόχρονα, παρατηρήστε αν υπάρχουν κι άλλες αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως να πειράζει το δέρμα του, να τραβάει τρίχες από τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια του ή αν δεν έχει καλό ύπνο. 

 

Επίσης, αναζητήστε συμβουλή από τον γιατρό σας, αν η ονυχοφαγία του παιδιού εμφανίστηκε ξαφνικά και επιδυνόθηκε πολύ γρήγορα. 

 

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να προταθεί συνεργασία με ειδικό για την διαχείριση του άγχους. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας