Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-08 12:45:56 +0300 Νέοι ρόλοι, πολλή αγωνία και τεράστια ευθύνη για τους νέους γονείς. Είναι πολύ εύκολο μέσα σε όλη αυτή την αλλαγή να χαθεί η επαφή του ζευγαριού. Ο ερχομός του μωρού και οι αλλαγές στο ζευγάρι

Ο ερχομός του μωρού και οι αλλαγές στο ζευγάρι

Ο ερχομός του μωρού και οι αλλαγές στο ζευγάρι 470 900
Νέοι ρόλοι, πολλή αγωνία και τεράστια ευθύνη για τους νέους γονείς. Είναι πολύ εύκολο μέσα σε όλη αυτή την αλλαγή να χαθεί η επαφή του ζευγαριού.

Ένα ζευγάρι όταν έρχεται το μωρό στο σπίτι έρχεται αντιμέτωπο με πολλές αλλαγές. Μία προετοιμασία και αναμονή που διαρκεί συνήθως 9 μήνες έρχεται στο τέλος της. Και τώρα τι; 

 

Νέοι ρόλοι, πολλή αγωνία και τεράστια ευθύνη για τους  νέους γονείς. Είναι πολύ εύκολο μέσα σε όλη αυτή την αλλαγή να χαθεί η επαφή του ζευγαριού. 

 

Ποιοί είναι όμως οι πιο συχνοί λόγοι που ο ερχομός του μωρού επηρεάζει τη δυναμική του ζευγαριού σύμφωνα με την Άννα Παπαοικονόμου, Κλινική Ψυχολόγο;

 

  • Η ανάπτυξη πολύ μεγάλων προσδοκιών πριν την εγκυμοσύνη μπορεί να δυσκολεύουν την προσαρμογή στην πραγματικότητα.
  • Υπερβολικά μεγάλος φόρτος εργασίας τόσο για την μητέρα  όσο και για τον πατέρα.
  • Η κούραση και η αϋπνία των γονιών ενδέχεται να οδηγήσουν σε εντάσεις και συγκρούσεις.
  • Ο προσωπικός χώρος του ζευγαριού εκτός του μωρού και του νέου τους ρόλου μειώνονται δραματικα.
  • Η ανάγκη του ζευγαριού να είναι καλοί γονείς είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να παραγκωνίζει τους υπόλοιπους και εξίσου σημαντικούς ρόλους. 

 

Θα χρειαστεί επικοινωνία με τον γιατρό και τη μαία ώστε το ζευγάρι να βρει το ρυθμό του και να μπορέσει να ανακάμψει από αυτή τη δοκιμασια του πρώτου χρόνου του μωρού. Σίγουρα ο ερχομός του μωρού δεν είναι το πρόβλημα. Συχνά τα ζευγάρια δυσκολεύονται γιατί προϋπήρχαν προβλήματα στην επικοινωνία τους. (πηγή: mothersbird.gr)

Σε αυτή τη φάση της ζωής του το νεό ζευγάρι χρειάζεται στήριξη από ειδικό!

 

Eάν αναζητάτε καλύτερους τρόπους επικοινωνίας με τον/την σύντροφό σας μέσα στους νέους σας ρόλους μη χάσετε το online Live Masterclass "Eπικοινωνία του ζευγαριού" με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Ματίνα Σωτηροπούλου, στη σύγχρονη διαδυκτιακή πλατφόρμα γονεϊκότητας MyParenthood.

Mπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ!

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας