Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-19 14:21:57 +0300 “Έμεινα έγκυος στην εμμηνόπαυση”

“Έμεινα έγκυος στην εμμηνόπαυση”

“Έμεινα έγκυος στην εμμηνόπαυση” 470 900
"Έμεινα έγκυος στην εμμηνόπαυση με θεραπεία που έφτιαξαν από το δικό μου αίμα Έλληνες γιατροί"

Συγκινεί η ιστορία της Assaraf Keren Dora από το Μονακό η οποία μετά από την πρωτοποριακή θεραπεία με δικά της αιμοπετάλια, που εφάρμοσαν για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί στην Ελλάδα κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι. 

 

Η ίδια αλλά και οι γιατροί που την υποστήριξαν, ο Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος-μαιευτήρας και ο συνεργάτης του Κώστας Σφακιανούδης, γυναικολόγος-μαιευτήρας, μίλησαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα NEWS 24/7 για την ιστορία τους. 


 

«Είχα πρόωρη εμμηνόπαυση όταν ήμουν 33 ετών και φυσικά είχα απελπιστεί ότι δεν θα μπορέσω να αποκτήσω παιδί. Η ορμόνη FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη) που διεγείρει την ανάπτυξη των ωοθυλακίων στις ωοθήκες πριν από την απελευθέρωση ενός ωαρίου από ένα θυλάκιο κατά την ωορρηξία, ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Επίσης, είχα πολλές παρενέργειες από την εμμηνόπαυση, κάτι που δεν μου επέτρεπε να ξεκινήσω κάποια θεραπεία με ορμόνες για να μείνω έγκυος», εξηγεί η κ. Assaraf στο NEWS 24/7.

 

«Είχα διαβάσει στο περιοδικό New Scientist για την καινοτόμο μέθοδο PRP που εφαρμόζεται στην κλινική “Γένεσις Αθηνών”, η οποία βασίζεται στην έγχυση αυτόλογου πλάσματος αίματος στις ωοθήκες και στόχο έχει την αναζωογόνηση των ωοθηκών. Στην πραγματικότητα η μέθοδος καταφέρνει να “γυρίσει το χρόνο πίσω” σε περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες», αναφέρει η κ. Assaraf.

 

«Η μέθοδος αυτή αναζωογονεί τις ωοθήκες σε γυναίκες που είναι φτωχές ανταποκρίτριες ή στην εμμηνόπαυση, ώστε να κατεβάσουν ωάρια. Στην πραγματικότητα ακόμα και σε εμμηνόπαυση να είναι μία γυναίκα, υπάρχουν πολλά ωοθυλάκια, τα οποία όμως σε αυτές τις γυναίκες βαίνουν προς απόπτωση. Εμείς, όμως, τους προκαλούμε αναζωογόνηση και τα επαναφέρουμε στην επιφάνεια και να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ωορρηξίας», εξηγεί στο NEWS 24/7 ο Κωνσταντίνος Πάντος.

 

«Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που το εφαρμόσαμε. Τώρα, το εφαρμόζουν και άλλα κέντρα. Έρχονται καθημερινά γυναίκες από τις ΗΠΑ, από το Ντουμπάι και άλλες χώρες, που δεν θέλουν ξένα ωάρια και επιθυμούν αποκλειστικά το γενετικό τους υλικό. Η μέθοδος έχει μικρά ποσοστά επιτυχίας. Δεν λύνει το πρόβλημα. Δίνει μία διέξοδο και κάποιες γυναίκες μένουν έγκυες. Σαν μεθοδολογία είναι πολλά υποσχόμενη», υποστηρίζει ο κ. Πάντος.

 

Το 2021, το κοριτσάκι της κ. Assaraf ήρθε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό και αυτή τη στιγμή η ίδια με τον σύζυγό της βρίσκονται ξανά στην Ελλάδα, στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής "Γένεσις Κρήτης" με σκοπό να αποκτήσουν ένα αδερφάκι για την κόρη τους.


 

«Πρόκειται για μία ερευνητική μέθοδο για την οποία έχουν γίνει πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους. Εγώ και ο συνεργάτης μου Κώστας Σφακιανούδης, γυναικολόγος-μαιευτήρας, είμαστε παγκοσμίως οι πρωτεργάτες της μεθόδου και στα διεθνή συνέδρια γίνεται πάντα αναφορά στη μέθοδό μας», λέει ο κ. Πάντος.

 

Μια ακόμα πρωτιά για την χώρα μας στον χώρο της Ιατρικής! Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες ώστε να υποστηριχθούν όσες οικογένειες επιθυμούν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. 

 

source: NEWS 24/7

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας