Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-24 12:43:28 +0300 Η μητρότητα είναι δικαίωμα

Η μητρότητα είναι δικαίωμα

Η μητρότητα είναι δικαίωμα 470 900
Ακόμα δέχεται σχόλια που μπορεί να την απογοητεύσουν, όπως στιγμές που μπορεί να την ρωτήσουν αν το παιδί της είναι το εγγονάκι της ή αν τουλάχιστον ο άντρας της είναι νεότερος από την ίδια.

 

Πριν από ένα χρόνο η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή της την δημοσιογράφο Μία Κόλλια, η οποία έγινε μαμά στα 50 της. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για το στίγμα που συνοδεύει το θέμα της ηλικίας και της μητρότητας. Πολλά σχόλια από ειδικούς υγείας, από ανθρώπους που πίστευαν πως είχαν δικαίωμα να πουν το σχόλιό τους σε μία εγκυμονούσα, ενώ μίλησε και για την ομορφιά που έχει η μητρότητα και για τη σχέση της με το μωράκι της. 

 

 

Στη συνέντευξή της τον Σεπτέμβρη του 2020, δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζούμε στο 2020 και οι γυναίκες νιώθουν τόσο άσχημα. Βιώνουν μπούλινγκ, φοβούνται. Μου λένε ότι τους έδωσα θάρρος να προσπαθήσουν να κάνουν παιδί μετά τα 45. Δεν το θεωρώ τόσο τρομερό. Για μένα είναι σπουδαίο ότι έκανα παιδί, αλλά ένα παιδί έκανα. Θέλω να πω παιδιά κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν ένα κοινωνικό στίγμα. Μια κοπέλα στα 47 μου έγραψε ότι η πεθερά της είπε στον γιο της “Πού πας με την 50άρα να κάνεις παιδί;” Εγώ έλεγα είμαι 50 στα 48. Δεν το σκέφτηκα το θέμα της ηλικίας ποτέ με αυτή την έννοια. Καθόλου».

 

Τώρα πλέον ζει ευτυχισμένη με τον σύντροφό της και τον γιό της Άρη. Ακόμα δέχεται σχόλια που μπορεί να την απογοητεύσουν, όπως στιγμές που μπορεί να την ρωτήσουν αν το παιδί της είναι το εγγονάκι της ή αν τουλάχιστον ο άντρας της είναι νεότερος από την ίδια. 

 

Η ίδια, μιλώντας για την εμπειρία της και για την μητρότητα στα 50, άνοιξε το δρόμο για πολλές γυναίκες που σκεφτόντουσαν πως “έχουν αργήσει” να γίνουν μητέρες ή που δέχονταν σχόλια, επειδή ήταν “πολύ μεγάλες” για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. 

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: 

 
 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας