Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-25 11:40:21 +0300 Γνωρίστε τους δερματικούς ερεθισμούς του παιδικού δέρματος και θεραπεύστε τους. Δερματικοί ερεθισμοί: Aναγνωρίστε τους και θεραπεύστε τους

Δερματικοί ερεθισμοί: Aναγνωρίστε τους και θεραπεύστε τους

Δερματικοί ερεθισμοί: Aναγνωρίστε τους και θεραπεύστε τους 470 900
Γνωρίστε τους δερματικούς ερεθισμούς του παιδικού δέρματος και θεραπεύστε τους.

Ατοπική Δερματίτιδα
Μια από τις πιο γνωστές μορφές ξηρότητας του παιδικού δέρματος είναι η ατοπική δερματίτιδα. Εμφανίζεται σε τρεις φάσεις ανάλογα το ηλικιακό γκρουπ που ανήκει το παιδί. Για την ατοπική δερματίτιδα δεν υπάρχει κάποια σχετική θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ατοπική δερματίτιδα υποχωρεί μέσα σε μερικούς μήνες.

Δερματίτιδα εξ επαφής
Η δερματίτιδα εξ επαφής γίνεται εμφανής με έντονη φαγούρα και συνήθως υποχωρεί γρήγορα. Προκαλείται όταν το δέρμα έρθει σε επαφή με κάποια ουσία που το ερεθίζει. Στην περίπτωση που το παιδί εμφανίσει δερματίτιδα εξ επαφής, αραιώνουμε τα καθημερινά μπάνια και αποχωριζόμαστε για πάντα ό,τι του προκαλεί αυτή την αντίδραση που μπορεί να είναι από ένα ύφασμα ως μια συγκεκριμένη τροφή.

Κνίδωση
Η κνίδωση είνα αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο, φάρμακο, φυτό ακόμα και σε τσίμπημα από έντομο. Μπορεί είτε να περιοριστεί σε μια περιοχή είτε να επεκταθεί σε όλο το σώμα. Οι κρύες κομπρέσες μειώνουν το πρήξιμο και τη φαγούρα.

Νινίδα
Η νινίδα εμφανίζεται κατά κύριο λόγο τις πρώτες εβδομάδες ζωής του μωρού και με την πάροδο του χρόνου μειώνεται. Η νινίδα μοιάζει με την πιτυρίδα και εμφανίζεται στα μαλλιά και τα φρύδια του βρέφους. Το συχνό λούσιμο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νινίδας. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα χτενίζουμε το μωρό με μια μαλακή βούρτσα.

Συγκάματα
Η μη αλλαγή πάνας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει στο παιδικό δέρμα ερεθισμούς ή σύγκαμα. Αφενός η αμμωνία που περιέχουν τα ούρα συγκαίει την επιδερμίδα του μωρού αν παραμείνει για πολλή ώρα σε επαφή μαζί της, ενώ οι κενώσεις, πηγή βακτηριδίων, προκαλούν ερεθισμούς και  εξανθήματα. Για αυτό χρειάζεται άμεση αλλαγή της  πάνας μετά από κάθε κένωση του μωρού. Μια κρέμα κατά των συγκαμάτων είναι απαραίτητη μετά το παιδικό μπάνιο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας