Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-04-04 11:37:37 +0300 Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Τέσσερις μύθοι καταρρίπτονται! Εγκυμοσύνη και διατροφή: Μύθοι και αλήθειες

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Μύθοι και αλήθειες

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Μύθοι και αλήθειες 470 900
Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Τέσσερις μύθοι καταρρίπτονται!

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι ένα από τα  πιο σπουδαία δώρα που μπορούμε να κάνουμε στο μωρό μας και είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξή του. 

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι η μόνη περίοδος όπου αυτό που τρώμε επηρεάζει άμεσα έναν άλλον άνθρωπο. Καλό θα ήταν να είχαμε σωστές διαστροφικές συνήθειες ήδη πριν την εγκυμοδύνη, ποτέ όμως δεν είναι αργά! Ακόμα και αν διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μας, υπάρχει πάντα χρόνος για να υιοθετήσουμε μία ισορροπημένη διατροφή. Τι είναι όμως μύθος και τι αλήθεια;

1. "Στην εγκυμοσύνη τρώμε για δύο"
Μύθος! Η αλήθεια είναι ότι στην εγκυμοσύνη χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να διπλασιάσουμε την ποσότητα φαγητού που τρώμε καθημερινά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τρίμηνο, το φυσιολογικό και υγιές είναι η κατανάλωση 300 παραπάνω θερμίδων. 

2. "Όσο λιγότερα είναι τα κιλά της εγκυμοσύνης, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η γέννα"
Μύθος! Μάλιστα οι μέλλουσες μητέρες που δεν τρέφονται επαρκώς τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, ενδέχεται να γεννήσουν πρόωρα και το μωρό τους να εμφανίσει καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

3. "Οι λιγούρες της εγκυμοσύνης σχετίζονται με τα φαγητά τα οποία χρειαζεται ο οργανισμός μας"
Μύθος! Οι λιγούρες της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν τα πάντα και δεν έχουν να κάνουν με το τι πραγματικά χρειάζομαστε. Αν λαχταρίσετε το αγαπημένο σας γλυκό ή κάποιον περίεργο γευστικό συνδυασμό, ενδώστε αλλά με μέτρο!

4. "Μία απόλυτα υγιής γυναίκα δεν έχει έντονα συμπτώματα στην εγκυμοσύνη."
Μύθος! Η ναυτία, οι ζαλάδες και η δυσκοιλιότητα καραδοκούν για κάθε μέλλουσα μαμά. Σίγουρα όμως, ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής βοηθάει στην πιο ήπιο εμφάνισή τους.

 

Και δεν ξεχνάμε! Στην εγκυμοσύνη το καθημερινό μας διατροφολόγιο να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες, ασβέστιο, σίδηρο, φυλικό οξύ και βιταμίνη C. 

 

Θέλετε να βρείτε άμεση υποστήριξη από ειδικούς για την περίοδο της εγκυμοσύνης σας;

 

 

Στη σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα γονεϊκότητας ΜyParenthood.gr θα βρείτε Live Maserclasses όπου κορυφαίοι ειδικοί της μαιευτικής, της γυναικολογίας, της ψυχολογίας και της διατροφολογίας θα λύσουν όλες τις απορίες σας!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα ΕΔΩ

,

 

Πηγή άρθρου: americanpregnancy.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας