Mάθετε περισσότερα

Madoudis evrip

Ευριπίδης Μαντούδης

FRCOG, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής (Γέννημα)

Το 1989 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

1992-1998: ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Λονδίνο. Εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση της κύησης και των επιπλοκών της και στη γυναικολογική χειρουργική. Εργάστηκε σε Πανεπιστημιακά γυναικολογικά/μαιευτικά νοσοκομεία με μεγάλους αριθμούς ασθενών (π.χ. 5.000 τοκετούς το χρόνο) στο Λονδίνο: Mayday University Hospital, Newham General Hospital, UCL Hospitals, Queen Mary’s University Hospital, Kingston Hospital (Kingston upon Thames).

Το 1998 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων & Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας μετά από εκπαίδευση σε έμμισθες θέσεις σε έγκριτα νοσοκομεία και μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Το Κολλέγιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων. Σκοπός του είναι να προάγει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών των μελών του σε όλο τον κόσμο.

1998-2002: εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και στην Αναπαραγωγική Ιατρική στο London Gynaecology and Fertility Centre, συνεργαζόμενος με το διάσημο και πρωτοπόρο στην εξωσωματική γονιμοποίηση Καθηγητή Ian Craft. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα απέκτησε εμπειρία σε όλες τις θεραπείες υπογονιμότητας, τις πολυκυστικές ωοθήκες, την ενδομητρίωση και τα ινομυώματα. Συνολικά, ήταν υπεύθυνος για την κλινική διαχείριση περίπου 3.000 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Είναι μέλος των European Society of Human Reproduction & Embryology (ESHRE) και American Society of Reproductive Medicine (ASRM).

2002-2007: το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα και για πρώτη φορά ασχολείται με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα με εφόδια την εμπειρία που απέκτησε στο εξωτερικό, την πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και το αίσθημα ευθύνης προς τα υπογόνιμα ζευγάρια. Ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης, η προσωπική επαφή με τα ζευγάρια, η συνεχής επαγρύπνηση για την προσπάθεια του κάθε ζευγαριού και τα εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και σε πολύ επιβαρυμένες περιπτώσεις υπογονιμότητας έχουν ως αποτέλεσμα την καταξίωσή του στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

2007: ιδρύει το Γέννημα - Κέντρο Γυναικολογίας και Αναπαραγωγής μαζί με τον Χριστόφορο Αποστολίδη με σκοπό να παρέχουν θεραπείες υπογονιμότητας με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, αλλά πάντα με εξατομικευμένη προσέγγιση και την πιο προσωπική φροντίδα. Για το λόγο αυτό επενδύουν στη δημιουργία ενός άρτια εξοπλισμένου εμβρυολογικού εργαστηρίου που επανδρώνεται με πολύ έμπειρους εμβρυολόγους και λειτουργεί καθημερινά με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Με το Γέννημα συνεργάζονται και άλλοι Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι Αναπαραγωγής με πολυετή δραστηριότητα στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

 Έχει παρουσιάσει επιστημονικές του εργασίες σε διεθνή συνέδρια για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά. Σήμερα το επιστημονικό του ενδιαφέρον μέσα στα πλαίσια της θεραπείας της υπογονιμότητας στρέφεται κυρίως προς τις ανωμαλίες της μήτρας (συμφύσεις, διαφράγματα) και τη διόρθωσή τους με υστεροσκοπική χειρουργική.

Το 2010 ανακηρύχτηκε σε “Fellow” του Βρετανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Η διάκριση αυτή απονέμεται σε μέλη του Κολεγίου με εξαιρετικές επαγγελματικές και επιστημονικές επιδόσεις.

Έχει βοηθήσει εκατοντάδες ζευγάρια στην Ελλάδα να αντιμετωπίσουν την υπογονιμότητα και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για ένα υγιές μωρό.

Είναι παντρεμένος με την Έλενα και έχει 2 παιδιά, το Ματθία και τη Μαριέλα.

Άρθρα του ίδιου ειδικού


Οι υποστηρικτές μας