Πότε θα γεννήσω

Πότε θα γεννήσω;

Aνακάλυψε την πιθανή ημερομηνία του τοκετού σου συμπληρώνοντας την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σου ή εναλλακτικά την ακριβή ημερομηνία της σύλληψης.

Φροντίζουμε τον εαυτό μας αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μας με τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς. 

Όλα όσα θέλετε για την περιποίηση της μαμάς εδώ.

Η πιθανή ημερομηνία τοκετού σου: --

  • 1η Εβδομάδα
     

    Είναι οι πιο κρίσιμες εβδομάδες της εγκυμοσύνης! Αυτό το διάστημα θα νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα που δηλώνουν ότι το θαύμα της ζωής έχει αρχίσει να μεγαλώνει μέσα σας! Το στήθος σας πρήζεται, έχετε καθυστέρηση, ενώ σιγά σιγά νιώθετε τις πρώτες πρωινές ναυτίες.

  • 5η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας σιγά σιγά μεγαλώνει και αυτήν την εβδομάδα έχει το μέγεθος ενός σουσαμιού! Η καρδιά του αρχίζει να πάλεται και αναπτύσσονται όλα τα σημαντικά όργανα.  Από την αρχή της εγκμοσύνης σας πρέπει να βρείτε τον γυναικολόγο με τον οποίο θα αισθάνεστε άνετα, θα εμπιστεύεστε απόλυτα και θα σας ενημερώνει για θέματα που αφορούν την υγεία σας και την υγεία του παιδιού σας.

  • 6η Εβδομάδα
     

    Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας κάνει τις πρώτες του κινήσεις, αν και ακόμα δεν είναι  αντιληπτές από εσάς! Οι πρωινές ναυτίες γίνονται ακόμα πιο έντονες. Αντιμετωπίστε τις με προσεγμένη διατροφή και ξεκούραση!

  • 7η Εβδομάδα
     

    Οι αλλαγές στο σώμα γίνονται όλο και πιο έντονες, οι ενοχλήσεις συνεχίζονται και οι απορίες στο μυαλό σας είναι δεκάδες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μπορεί να απαντήσει σε όλα σας τα ερωτήματα.

  • 8η Εβδομάδα
     

    Η καρδιά του χτυπάει με 160-180 παλμούς το λεπτό, ενώ στη γνάθο του σχηματίζονται δέκα δοντάκια. Ο οργανισμός σας χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου. Αν η πρόσληψη ασβεστίου από τις διάφορες τροφές δεν είναι επαρκής, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την ενδεχόμενη πρόσληψη συμπληρώματος.

  • 9η Εβδομάδα
     

    Τα χαρακτηριστικά του προσώπου διακρίνονται πλέον καθαρά!  Είναι πιθανό να νιώσετε αλλαγές στη συμπεριφορά σας και η διάθεσή σας θα έχει... σκαμπανεβάσματα! Μη διστάσετε να συζητήσετε με τους κοντινούς σας ανθρώπους και ειδικά με το σύντροφό σας, όσα σας απασχολούν. Η κουβέντα με φίλες σας που έχουν ήδη γίνει μαμάδες πρίν από εσάς, θα σας καθησυχάσει, ενώ ο καλύτερος σύμβουλός σας θα αποδειχθεί η μαία σας!

  • 10η Εβδομάδα
     

    Κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας προστίθενται λεπτομέρεις στην εμφάνιση του μωρού σας και η σπονδυλική του στήλη διαγράφεται καθαρά. Τα ζωτικά του όργανα είναι απολύτως σχηματισμένα και λειτουργούν, ενώ πλέον έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο να αποκτήσει κάποια γενετική ανωμαλία.

  • 11η Εβδομάδα
     

    Σιγά σιγά πλησιάζετε στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Οι πρωινές ναυτίες υποχωρούν, στο στάδιο αυτό όμως είναι πιθανό να παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στην επιδερμίδα σας όπως ξηροδερμία ή ακμή.

  • 12η Εβδομάδα
     

    Είναι η τελευταία εβδομάδα του πρώτου τριμήνου. Το μωρό σας είναι πλέον ένας άνθρωπος σε μικρόγραφία! Αυτήν την εβδομάδα πρέπει να κάνετε την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, η οποία θα σας δείξει αν το μωρό σας πάσχει από κάποια γενετική ανωμαλία, όπως σύνδρομο Dawn. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε σε περεταίρω εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση ή η εξέταση της χοριακής λάχνης.

  • 13η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας ζυγίζει περίπου 25 γραμμάρια και έχει δαχτυλικά αποτυπώματα! Οι ορμόνες σας αλλάζουν και για αυτό πρέπει να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τον θυρεοειδή.

  • 14η Εβδομάδα
     

    Tα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σταδιακά υποχωρούν τελειώς και κάθε μέρα που περνάει νιώθετε όλο και πιο έντονα το μωρό σας να μεγαλώνει μέσα σας. Η γυμναστική την περίοδο της εγκυμοσύνης κάνει καλό, τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας! Δοκιμάστε την!

  • 15η Εβδομάδα
     

    Αγοράκι ή κοριτσάκι; Ήρθε η ώρα να μάθετε! Το φύλο του μωρού σας είναι πλέον ευδιάκριτο στο υπερηχογράφημα και γνωρίζοντας αν είναι αγόρι ή κορίτσι, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές για τα πρώτα μωρουδίστικα ρούχα και το παιδικό δωμάτιο!

  • 16η Εβδομάδα
     

    Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή εξακολουθεί να είναι πρωτεύουσας σημασίας για το έμβρυο, ενώ σιγά σιγά μπορείτε να μελετήσετε τα διάφορα είδη του τοκετού για να είστε πλήρως ενημερωμένη όταν κληθείτε να αποφασίσετε.

  • 17η Εβδομάδα
     

    Από την 17η εβδομάδα και για τις τρεις επόμενες, το μωρό σας θα μεγαλώνει θεαματικά.  Βρίσκεστε περίπου στη μέση της εγκυμοσύνης σας και ξεκινάνε οι έντονοι πόνοι στην πλάτη, το πρήξιμο στα πόδια και οι κράμπες.

  • 18η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας είναι πλέον 15 εκατοστά και ζυγίζει 190 γραμμάρια! Αν έχετε επιλέξει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση, ήρθε η ώρα! Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι παρών στην εξέταση και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δύο ημέρες.

  • 19η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας κάνει αισθητή την παρουσία του και κινείται διαρκώς! Η δυσπεψία θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάνε και οι περίφημες καούρες της εγκυμοσύνης!

  • 20η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας δε μεγαλώνει πλέον με την ίδια ταχύτητα, αναπτύσσονται όμως το πεπτικό και ανοσοποιητικό του σύστημα. Μην αμελείτε τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και φυσικά μην μην ξεχνάτε τη σημασία της υγειούς διατροφής.

  • 21η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας πλέον είναι σε θέση να ακούσει οτιδήποτε γίνεται γύρω του! Βάλτε του μουσική, μιλήστε του, διαβάστε του ένα βιβλίο! Προσοχή! Αυτήν την περίοδο είναι πιθανό να νιώσετε ζαλάδες, τάσεις λιποθυμίας και αστάθεια.

  • 22η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας έχει τις αναλογίες νεογέννητου. Από την αρχή της εγκυμοσύνης σας και μέχρι σήμερα πρεπει να έχετε πάρει περίπου 5 με 7 κιλά. Έχετε λιγούρες; Ενδώστε αλλά με μέτρο!

  • 23η Εβδομάδα
     

    Η κοιλιά σας μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Τα ούλα σας είναι πιθανόν να αιμορραγήσουν καθώς τα βουρτσίζετε, είναι όμως κάτι φυσιολογικό στη φάση αυτή. Φροντίστε την υγιεινή των δοντιών σας σχολαστικά και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. 

  • 24η Εβδομάδα
     

    Αυτήν την εβδομάδα τα βλέφαρα του μωρού σας χωρίζουν και τα μάτια του ανοίγουν για πρώτη φορά! Ο πρόωρος τοκετός είναι ένα δυσάρεστο σενάριο, καλό όμως είναι να είστε προετοιμασμένη. Για κάθε σύπτωμα ή σημάδι που σας φαίνεται ανησυχητικό, ειδοποιήστε αμέσως το γιατρό σας.

  • 25η Εβδομάδα
     

    Η κοιλιά σας και το στήθος σας μεγαλώνουν και οι ραγάδες είναι πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους. Για αναπαυτικό ύπνο προσπαθήστε να κοιμηθείτε στο πλάι και όχι ανάσκελα, χρησιμοποιώντας πολλά μαξιλάρια για να στηρίζετε τη μέση σας.

  • 26η Εβδομάδα
     

    Διανύετε το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Οι πιθανότητες για προεκλαμψία και αναιμία αυξάνονται, για αυτό αν έχετε οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

  • 27η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας έχει μεγαλώσει αρκετά και πλέον μπορείτε να δείτε στην κοιλιά σας το σχήμα της παλάμης του ή του ποδιού του! Αυτήν την εβδομάδα θα νιώσετε έντονο τυμπανισμό και συχνοουρία. Υπομονή!

  • 28η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας πλέον είναι τόσο μεγάλο που ο γιατρός σας μπορεί να βρει τη θέση του, ψηλαφίζοντας την κοιλία σας. Η διατροφή σας πρέπει να συνεχίσει να είναι πολύ προσεγμένη, ενώ σιγά σιγά θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα θηλάσετε το μωρό σας ή εάν θα του δώσετε ξένο γάλα.

  • 29η Εβδομάδα
     

    Η μεγάλη ώρα πλησιάζει! Αν νιώστε ένα ρυθμικό χτύπημα στην κοιλιά σας, το μωρό σας έχει λόξυγκα!

  • 30η Εβδομάδα
     

    Προετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού σας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες αγορές. Φτιάξτε μία λίστα με όσα θα χρειαστείτε το πρώτο διάστημα και απολαύστε το shopping therapy. Οι πόνοι στην πλάτη και στη μέση συνεχίζονται. Αποφύγετε την πολύωρη ορθοστασία και προτιμήστε άνετα και μαλακά παπούτσια.

  • 31η Εβδομάδα
     

    Τα δύσκολα έχουν περάσει και πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή! Αφαιρέστε από την καθημερινή σας διατροφή το αλάτι για να αποφύγετε την περαιτέρω κατακράτηση υγρών. Τα πόδια σας είναι πολύ ευάλωτα στο πρήξιμο και οι κράμπες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο!

  • 32η Εβδομάδα
     

    Το έμβρυο αρχίζει να παίρνει τη θέση για τον τοκετό, γυρίζει δηλαδή ανάποδα και προς τα κάτω. Οι επισκέψεις στο γυναικολόγο, από εδώ και στο εξής, θα είναι αρκετά πιο συχνές, μπορεί κι μία φορά την εβδομάδα.

  • 33η Εβδομάδα
     

    Η ώρα του τοκετού πλησιάζει και το μωρό σας αντιδρά πιο έντονα στα εξωτερικά ερεθίσματα. Ένα ακόμα ερώτημα θα σας απασχολήσει έντονα. «Να κάνω επισκληρίδιο ή όχι;»  Συζητήστε το με το γιατρό σας, σκεφτείτε τι θέλετε και αποφασίστε!

  • 34η Εβδομάδα
     

    Οι μέρες που απομένουν είναι ελάχιστες! Ξεκινήστε την εντατική πρετοιμασία για τον τοκετό αλλά και για το επόμενο διάστημα. Μην παραλέιψετε το περπάτημα! Μπορεί να κάνει θαύματα!

  • 35η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας είναι πια τέλεια σχηματισμένο και μένει μόνο να χαλαρώσετε και να περιμένετε τη μεγάλη ώρα! Αν ακόμα δεν έχετε φτιάξει τη βαλίτσα του μαιευτηρίου, μην το αναβάλετε άλλο!

  • 36η Εβδομάδα
     

    Ο τοκετός μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή ενώ, οι δυσκολίες στη μετακίνηση και στον ύπνο συνεχίζονται. Μοιραστείτε τα άγχη και τις ανησυχίες σας με τα κοντινά σας πρόσωπα και τη μαία σας και πρετοιμαστείτε!

  • 37η Εβδομάδα
     

    Οι ενδείξεις της επικείμενης γέννας είναι πιο έντονες. Χαλαρώστε και αποφύγετε οτιδήποτε σας προκαλεί άγχος. Το μωρό πιθανότατα θα έχει πάρει την τελική του θέση, δεν αποκλείεται όμως να έρχεται ανάποδα.

  • 38η Εβδομάδα
     

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει! Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές στο σώμα σας αλλά και στο μωρό, είναι ελάχιστες. Αντιμετωπίστε τις αϋπνίες με ένα ζεστό μπάνιο και ένα ποτήρι ζεστό γάλα!

  • 39η Εβδομάδα
     

    Το μωρό σας είναι πλέον έτοιμο να δει τον κόσμο! Ο γιατρός σας αυτήν την εβδομάδα θα αποφασίσει εάν η εγκυμοσύνη σας θα συνεχιστεί ή έαν πρέπει να οδηγηθείτε προγραμματισμένα στο μαιευτήριο.

  • 40η Εβδομάδα
     

    Επιτέλους η μεγάλη στιγμή ήρθε! Η γέννηση ενός παιδιού είναι μία μοναδική και συγκλονιστική εμπειρια. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αρκεί να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το θαύμα της ζωής.


Οι υποστηρικτές μας