Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-05-28 13:38:10 +0300 Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ψάρια - Έρευνα επιστημόνων Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ψάρια - Έρευνα επιστημόνων

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ψάρια - Έρευνα επιστημόνων

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε ψάρια - Έρευνα επιστημόνων 470 900
Η πρόσληψη των ωμέγα 3 λιπαρών συνδέεται με την πρόληψη σοβαρών ασθενειών στα παιδιά  

Μπορεί τα ψάρια να μην είναι μια εύκολη τροφή για τα παιδιά, όμως φαίνεται ότι η κατανάλωσή τους και η πρόσληψη των ωμέγα 3 λιπαρών συνδέεται με την πρόληψη σοβαρών ασθενειών στα παιδιά.  
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας παρακολούθησαν την υγεία 420 βρεφών από την γέννηση τους και διαπίστωσαν, ότι οι μητέρες τους είχαν ιστορικό αλλεργιών και χαμηλής κατανάλωσης ψαριών.
Τα βρέφη μετά τη γέννηση τους, με τυχαία επιλογή,  είτε πήραν 650mg ιχθυελαίου σε χάπι ή εικονικό χάπι που περιείχε ελαιόλαδο, σε καθημερινή βάση για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.
Όταν τα παιδιά έφτασαν στην ηλικία των πέντε ετών, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος και έκαναν μέτρηση της περιμέτρου της μέσης σε 165 παιδιά που έλαβαν τα ιχθυέλαια και σε  157 που έλαβαν το απλό ελαιόλαδο.
Τα παιδιά που είχαν πάρει ιχθυέλαια είχαν μικρότερη περίμετρο μέσης κατά 1,09 εκατοστά δηλαδή μικρότερη πιθανότητα για να εκδηλώσουν καρδιακό νόσημα.
Επίσης, τα αγόρια είχαν 21% χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, καθώς και 22% χαμηλότερα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη.
Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μεταφέρει σάκχαρα από τις τροφές προς τα κύτταρα. Η αντίσταση στην ινσουλίνη και τα υψηλότερα επίπεδα της στο αίμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ωμέγα-3 «μπορεί να έχουν οφέλη αν διατηρηθούν στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή. Είναι μια καλή βάση για μια υγιή ζωή. Γνωρίζουμε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών του εμβρύου και αυτό ενδεχομένως να βοηθούν στην εδραίωση και μιας καλής γευστικής σχέσης των παιδιών με υγιεινά τρόφιμα, όπως τα ψάρια».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας