Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-05-22 15:21:06 +0300 ΔΕΣ ... ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα ΔΕΣ ... ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα

ΔΕΣ ... ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα

ΔΕΣ ... ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα 470 900
Το ΔΕΣ, είναι ένα σχολείο που επιτελεί τον εκπαιδευτικό του ρόλο και μέσα από αυτό επικεντρώνεται στον μαθητή και στις ανάγκες του όπως έχουν διαμορφωθεί σε μια νέα εποχή

«Ένα σχολείο χρειάζεται να είναι ναός γνώσης και καλλιέργειας, να φροντίζει το πνεύμα και το σώμα των μαθητών, να προσεγγίζει πολύπτυχα κάθε προσωπικότητα και να θεραπεύει κάθε ανάγκη των παιδιών, στο πλαίσιο της ευθύνης και των αρμοδιοτήτων του».
Αυτό ακριβώς το σχολείο σχεδίασε και δημιούργησε η η ψυχολόγος και παιδαγωγός Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα με βάση την προσωπική της εμπειρία ως μητέρα, ως ερευνήτρια, ως διδάσκουσα.

Το ΔΕΣ, είναι ένα σχολείο που επιτελεί τον εκπαιδευτικό του ρόλο και μέσα από αυτό επικεντρώνεται στον μαθητή και στις ανάγκες του όπως έχουν διαμορφωθεί σε μια νέα εποχή.

Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, ενισχύει την ενσυναίσθηση, δέχεται το διαφορετικό και προωθεί τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα. Βάζει τα μαθηματικά στη ζωή και εξάπτει τη φαντασία μέσα από τη λογοτεχνία. Ένα πρωτοποριακό παιδαγωγικό πρόγραμμα που εξελίσσεται και εναρμονίζεται με τις σύγχρονες, παγκόσμιες παιδαγωγικές ανάγκες.

Για τη Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα, η έμπνευση για το ΔΕΣ έρχεται μέσα από τα ίδια τα παιδιά. «Η χαρά τους, η πρόοδός τους, τα σημαντικά που μπορούν να κατακτήσουν. Αυτό με καθοδηγεί και με κινητοποιεί. Πιστεύω στα παιδιά, στο μέλλον, στην ανάπτυξη. H ολοκλήρωση και η ευτυχία του ανθρώπου καθορίζεται σε μεγάλο ποσοστό από την παιδεία του».

Διάβασε περισσότερα εδώ 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας