Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-08 15:39:28 +0300 Πως να πείσουμε ένα παιδί να φάει κάτι που δεν του αρέσει Πως να πείσουμε ένα παιδί να φάει κάτι που δεν του αρέσει

Πως να πείσουμε ένα παιδί να φάει κάτι που δεν του αρέσει

Πως να πείσουμε ένα παιδί να φάει κάτι που δεν του αρέσει 470 900
Πολλές φορές τα παιδιά απορρίπτουν ένα φαγητό χωρίς καν να το έχουν δοκιμάσει

Υπάρχουν παιδιά που δυσκολεύονται στο φαγητό, που τους εμποδίζει η εμφάνιση, η οσμή ή η γεύση στο να δοκιμάσουν διάφορες γεύσεις ή ένα καινούργιο φαγητό που φτιάξατε. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε (πριν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια) ώστε να δώσουμε στα παιδιά το κίνητρο να καταναλώσουν κάποιο τρόφιμο;

Η διαιτολόγος, διατροφολόγος Αννελίνα Παπαπάνου μας δίνει χρήσιμες και έξυπνες συμβουλές για να το καταφέρουμε ή να βάλουμε τις βάσεις, ώστε το παιδί να αλλάξει σε κάποια ηλικία άποψη και ...γεύση! 


-Μπορείτε να βάλετε στο πιάτο τα φρούτα και τα λαχανικά ή ακόμη και το τοστακι του παιδιού σε διάφορα σχήματα και να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια.
-Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς. Π.χ. αν δεν τρώει το παιδάκι σας κανένα φρούτο αλλά τρώει ή πίνει γάλα μπορείτε να τα συνδυάσετε μεταξύ τους ώστε να καταναλώσει και το φρούτο ή να φτιάξετε ένα γευστικό smoothie με φρούτα.
-Αποφύγετε την υλική επιβράβευση αλλά και την τιμωρία. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε την σωματική άσκηση ως επιβράβευση. Π.χ. Αποφύγετε το "αν δεν φας όλο σου το φαΐ, δεν θα πάμε για ποδήλατο", αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "αν φας το φαγητό σου, θα πάμε για ποδήλατο". - προσοχή όμως γιατί καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε συνέχεια την επιβράβευση ως μέθοδο πειθούς.
-Να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 1 ή 2 προσπάθειες μέχρι να δοκιμάσει το παιδί ένα νέο τρόφιμο.
-Έχετε το "δύσκολο" τρόφιμο σε συχνή θέαση ώστε να μπορεί να το επιλέξει και μόνο του.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας