Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 15:27:12 +0200 Πίσω από το βιωματικό παιχνίδι προς την απάντησή της γνωρίζουμε το σπουδαίο εργοστάσιο, παραγωγής σκέψεων, συναισθημάτων και εν τέλει πραγματικοτήτων που είναι το Υποσυνείδητό μας. NLPlay
NLPlay 470 900
Πίσω από το βιωματικό παιχνίδι προς την απάντησή της γνωρίζουμε το σπουδαίο εργοστάσιο, παραγωγής σκέψεων, συναισθημάτων και εν τέλει πραγματικοτήτων που είναι το Υποσυνείδητό μας.
Στα Motivation Labs πιστεύουμε στη δυναμική και στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρωπίνου νου, πολύ περισσότερο στην παιδική, προεφηβική κι εφηβική ηλικία που είναι ήσσονος ή και μηδενικής επιρροής οι περιοριστικές πεποιθήσεις, που βαραίνουν τους περισσότερους ενήλικες απομακρύνοντας τους από το να ζήσουν τη ζωή που πραγματικά θέλουν κι ονειρεύονται.
 
Προσεγγίζοντας το νοητικό και συναισθηματικό κόσμο των παιδιών με τον ίδιο τρόπο, που κάθε υπεύθυνος και δοτικός γονιός προσεγγίζει κι επενδύει στην φυσική υγεία, στη σωστή σωματική ανάπτυξη, την ιατρικοφαρμακευτική του περίθαλψη, την εκπαίδευσή του και την ψυχαγωγία του, γνωρίζουμε τα ανεκτίμητα οφέλη του να γίνει ένα παιδί master των δυνατοτήτων του από μικρή ηλικία.
 
Να έχει επίγνωση των ταλέντων του και των ρεαλιστικών δυνατοτήτων του να διευρύνει τον κόσμο του και να πετύχει ακόμη περισσότερα χτίζοντας γερές πεποιθήσεις αυτοεκτίμησης, συνεργασίας, μάθησης και αξιοποίησης κάθε εμπειρίας, ισορροπίας και κοινωνείν σε μικρούς  αλλά πρωταρχικούς πυρήνες, όπως η σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό πρωτίστως, την οικογένεια του, το σχολείο και το κοινωνικό περιβάλλον αργότερα.
 
Η πρόληψη και η εκ των προτέρων ενδυνάμωση είναι αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία.

Αυτό το επιθυμητό Mental Fitness είναι ο στόχος μας.
 
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ:
 
Ανακαλύπτοντας πρώτα οι ίδιοι τους εαυτούς μας μέσα από την ενδοσκοπική χρήση των δοκιμασμένων εργαλείων του NLP και όντας κι οι δύο γονείς που έχουμε παίξει με τα δικά μας παιδιά κι έχουμε θαυμάσει τον τρόπο που έχουν τα ίδια απογειώσει στην καθημερινότητα τους τα εργαλεία αυτά, τρέφουμε με πολύ σεβασμό το όραμα μας για μια νέα σπουδαία γενιά.
 
Τα παιδιά μας που φέρνουν την αναγέννηση και την διανοητική πρόοδο, την πνευματική δυναμική και την επιτυχία σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο στις ζωές τους, καθιστώντας την Ελλάδα και πάλι κοιτίδα πολιτισμού και προόδου μέσα από σεβασμό στα ιδεώδη και στα διδάγματα του παρόντος μετά την κρίση και του ιστορικού παρελθόντος, που εμπνέει παγκοσμίως.
 
Μέσα από αυτό το ιδεολογικό πρίσμα με πολλή αγάπη απευθυνόμαστε σε φορείς, συλλόγους, ανθρώπους και πρωτοβουλίες που τιμούν με ιδέες, τη δράση και το όραμά τους την παιδική ψυχή, τις απεριόριστες παιδικές δυνατότητες και στηρίζουν το σύγχρονο γονιό στο πιο σπουδαίο και ανιδιοτελές project της ζωής του: την ανατροφή και το μεγάλωμα ενός παιδιού.
 
Σε μια εποχή που η αρετή της σύνδεσης και της συνδημιουργίας φέρνει ιδέες και ανακαλύψεις, που αλλάζουν τη ζωή μας για πάντα προς το καλύτερο, δίνουμε το χέρι και συμπορευόμαστε με όσους μοιράζονται αντίστοιχα οράματα. Η αλλαγή ξεκινά από μέσα μας και προβάλλεται έξω, εκεί που δημιουργούμε συνδέσεις και πραγματικότητες στο αληθινό πλαίσιο αυτού που αποκαλείται win-win.
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝLP:
 Neuro- Linguistic Programming (NLP) – Νεύρο- Γλωσσικός Προγραμματισμός
Πρόκειται για ένα μοντέλο συμπεριφοράς (behavioral model) και ένα σύστημα δεξιοτήτων και τεχνικών που μελετήθηκε και καθιερώθηκε από τους John Grinder και Richard Bandler το 1975. Έχει ορισθεί ως η μελέτη της δομής της υποκειμενικής εμπειρίας. Το NLP μελετά τα σχήματα ή τα προγράμματα (προγραμματισμός) που δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον εγκέφαλο (νευρο), τη γλώσσα, και το σώμα (γλωσσικός) και καταλήγουν σε μία αποτελεσματική ή και μη-αποτελεσματική συμπεριφορά.
Οι δεξιότητες και οι τεχνικές αντλήθηκαν από την παρατήρηση του τρόπου με τον οποίον υπερείχαν ειδικοί στους τομείς τους, όπως επικοινωνία, ψυχοθεραπεία, επιχειρήσεις, νομική, εκπαίδευση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NLPlay:
 Το NLPlay συστήνεται ως ένα βιωματικό, διασκεδαστικό κι αυτογνωστικό παιχνίδι. Μια πρωτότυπη μέθοδος που περιλαμβάνει δοκιμασμένα και εγκεκριμένα συστήματα προσωπικής εξέλιξης, επιτυχίας και ενίσχυσης δεξιοτήτων καθώς και μια σειρά από σχεδιασμένα εργαλεία, παιχνίδια, Fun Labs και Workshops για παιδιά, γονείς, εφήβους, μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
 
Σε αντίθεση με ότι μπορεί ίσως και να υποθέσει κάποιος οι μηχανισμοί αντίληψης του κόσμου στην παιδική ηλικία είναι πολύ κοντά από τη φύση τους σε αυτό που αργότερα χρειάζεται να παρατηρήσει ένας ενήλικας και καλείται να δουλέψει με τον εαυτό του με στόχο την αυτοβελτίωση. Τα παιδιά από μόνα τους βρίσκονται σε μια φυσική κατάσταση, ανάτασης, υλοποίησης, αυτοπροσδιορισμού.
 
Όλος αυτός ο πλούτος είναι μια συνθήκη που συμβαίνει υποσυνείδητα και χωρίς την επίγνωση τους για το πόσο και πώς επιδρά σε συστήματα...πώς αυτό επιδρά στις σχέσεις με τους φίλους, τα αδέρφια, την οικογένεια, τους δασκάλους και τελικά μέσα από αυτό το νέο, πολλαπλών συνδέσεων σύστημα ,πώς αντιλαμβάνονται και διαμορφώνουν το μοντέλο του κόσμου τους.
 
Πώς δημιουργούν, βιώνουν και ταξινομούν τις εμπειρίες τους;
Τι πιστεύουν για τον κόσμο;
Ποια πραγματικότητα ζουν;
Πώς καταγράφουν συναισθήματα και πώς τα διαχειρίζονται;
Πώς μπορούν να μάθουν να παίρνουν την πληροφορία πίσω από κάθε κατάσταση χωρίς να μπαίνουν σε εσωτερικό διάλογο και να χάνουν τον έλεγχο;
Ποια συναισθήματα προκαλούνται και πού καταγράφονται;
Πως ταξινομούν σκέψεις;
Ποιες συμπεριφορές ενεργοποιούνται και ποιες είναι εν δυνάμει ανενεργές;
Πως χτίζουν το σύστημα των πεποιθήσεων τους;
Ποιες δεξιότητες μπορούν να αναπτύξουν και πώς εγγράφεται μια ακατάλληλη πεποίθηση;
Με ποιους τρόπους δημιουργούνται συνδέσεις στο υποσυνείδητό τους και ενεργοποιούνται τα σχετικά φίλτρα;
Πώς μπορούν να χειριστούν ένα crisis στο σχολείο ή στην παρέα;
 
Το συναρπαστικό με το NLPlay® είναι πως τα παιδιά αποκτούν επίγνωση ότι οι ίδιοι διαμορφώνουμε τον κόσμο μας και έτσι ως δημιουργοί, έχουμε την εμπειρία και τη δημιουργική ευθύνη να αλλάξουμε στον κόσμο ότι δεν είναι χρήσιμο για μας,  κατάλληλο για την εκάστοτε, σεβόμενοι τα συστήματα των άλλων αφού πια έχουμε συνειδητοποιήσει και πώς αυτά επηρεάζονται μεταξύ τους και κυρίως αγαπώντας τους ιδίους μηχανισμούς αντίληψης και σύνδεσης του κόσμου μαθαίνουμε να επικοινωνούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί στα μοντέλα των άλλων με σεβασμό στο αξιακό τους σύστημα και κυρίως του εαυτού μας.
 
Παύει κάτι απλώς να τυχαίνει. Σχεδιάζεται και υλοποιείται.
 
Η μαγική ερώτηση είναι το ΠΩΣ?
 
Πίσω από το βιωματικό παιχνίδι προς την απάντησή της γνωρίζουμε το σπουδαίο εργοστάσιο, παραγωγής σκέψεων, συναισθημάτων και εν τέλει πραγματικοτήτων που είναι το Υποσυνείδητό μας.
 
Ένα παιδί με επίγνωση των δυνάμεων του έχει αυτοπεποίθηση και υπόβαθρο να αναλύσει στο μέλλον του μεγαλώνοντας, τι συμβαίνει, πώς έχει προκληθεί κάτι, πώς μπορεί να το αλλάξει, πώς επηρεάζει άλλες πτυχές της καθημερινότητάς του και κυρίως πώς αναλαμβάνει με διασκεδαστικό τρόπο την ευθύνη για το νέο του χάρτη.
 
Στο NLPlay® τα παιδιά και οι έφηβοι αποκτούν την φιλοσοφία πως οι ίδιοι δημιουργούμε εικόνες και σκέψεις, μοντέλα μικρών κόσμων και τα προβάλουμε στο συσχετισμό μας με άλλους ανθρώπους μέσα από τις πρώτες σχολικές κοινωνίες έως τις κοινωνίες ενηλίκων.
 
Ένα παιδί που γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα του και αυτοπροσδιορίζεται αργότερα ως έφηβος κι ακόμη πιο ύστερα ως ενήλικας είναι απολύτως αυτοδύναμο να φέρει την αλλαγή και τα αποτελέσματα που θέλει αξιοποιώντας με την ίδια την καθημερινότητά του το THERE IS NO FAILURE ONLY FEEDBACK.
Δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά κάποια νέα πληροφορία προς την ποθητή επιτυχία.
Σε κλίματα αυτό το βιώνουμε από την αρχή της βρεφικής μας ζωής κι αειθαλώς το εξελίσσουμε.
 
Στα παιδιά απλά θυμίζουμε αυτό που ως ενήλικες έχουμε ξεχάσει, πώς όλα υπάρχουν ήδη στο υποσυνείδητό μας κι απλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο εργαλείο για να τα ενεργοποιήσουμε.
Όλες οι λύσεις είναι μέσα μας ήδη.
 
 
 
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
 
Μέσα από μια σειρά από παιχνίδια σχεδιασμένα πάνω στις αρχές του ΝLP *
(NEURO LINGUISTIC PROGRAMING) και του New Code of NLP, παρατήρηση και καταγραφή, προετοιμασία κι εκπαίδευση του παιδιού να παρατηρεί τον εαυτό του και τους άλλους καθώς και τους μεταξύ τους συσχετισμούς, πάντα με ευχάριστα και διασκεδαστικά εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα, καθώς και συστήματα Emotional Freedom Techniques (EFT) και Mental Fitness Training.

Πώς προπονούμε το μυαλό μας, η φαντασία κι η παρατηρητικότητα είναι η γυμναστική του Νου.
 
Ο εγκέφαλος από τη φύση του παραλαμβάνει σχεδόν 1δις bits πληροφοριών το δευτερόλεπτο, μέσα από φίλτρα κρατά στο συνειδητό έως 138 bits πληροφοριών στον ίδιο χρόνο. Τα άλλα ερεθίσματα, φυσικά και δε χάνονται. 

Εφόσον τα αναγνωρίσουμε και τα τοποθετήσουμε από τη μεγάλη αποθήκη σε νοητικά συρτάρια είναι παντοδύναμα εργαλεία μας για να γνωρίσουμε και να δημιουργήσουμε τον κόσμο.
 
Να έχουμε ευτυχισμένα και συνειδητά αποτελεσματικά και αυτοπροσδιοριζόμενα παιδιά.
 
Αυτά τα παιδιά με αυτόν τον πλούτο δε χειραγωγούνται ως ενήλικες...
 
Για το NLPlay® υπάρχει μια σειρά από PLAY LABS και FUN LABS.
 Στο πλαίσιο των LABS NLPlay® υπάρχουν και workshops για γονείς-παιδιά, με πιστοποιημένα εργαλεία NLP και με την πιστοποιημένη μέθοδο Gordons, με στόχο την επίγνωση των μεταξύ τους συσχετισμών, τις δημιουργικές γέφυρες σύνδεσης, την πιο αποτελεσματική όπως αποκαλείται γονεϊκή παρουσία στη ζωή του παιδιού, την ενισχυτική δράση στα σχολικά δρώμενα κι απαιτήσεις, την κοινωνικότητα τους κτλ.
 

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ NLPlay®
 Αποκτά και καλλιεργεί αυτοπεποίθηση μέσα από αυτοκαθορισμό.
Θέτει στόχους και εξασκεί στρατηγικές για την κατάκτηση τους αξιοποιώντας κάθε εμπειρία μέσα από το θεμελειώδες πρίσμα: «δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά αξιοποιήσιμη πληροφορία και γνώση».
Χαρτογραφεί και αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και ελέγχει τη διάθεσή του.
Μαθαίνει να διαχειρίζεται την κριτική και να βρίσκει δρόμο να πατήσει σε ότι αφορά την εξέλιξή του.
Ανταποκρίνεται, παίζει και εξελίσσεται με τον σημαντικό παράγοντα της Αλλαγής.
Μαθαίνει να κάνει φίλους, να κοινωνικοποιείται, να συνεργάζεται και να συνυπάρχει σεβόμενο πάντα την ιδιωτικότητα του.
Αμβλύνει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί και βιώνει εμπειρίες, τονώνοντας τα οπτικά, ακουστικά και κιναισθητικά του φίλτρα.
 
 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας