Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-28 18:23:51 +0300 Σωστή προετοιμασία λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! 5 παιχνίδια για ομαλή επιστροφή στα θρανία

5 παιχνίδια για ομαλή επιστροφή στα θρανία

5 παιχνίδια για ομαλή επιστροφή στα θρανία 470 900
Σωστή προετοιμασία λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Εσείς γνωρίζατε ότι τα μπαλόνια, το glitter, τα σφουγγάρια ακόμα και τα post-it, μειώνουν το άγχος; Η Michele Kambolisn ειδικεύται στην παιδική ψυχολογία και πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσουμε το άγχος των παιδιών πριν το σχολείο, είναι το παιχνίδι!

Η ψυχολόγος μας προτείνει 5 απλά παιχνίδια, ό,τι πρέπει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

 

Ο τοίχος με τα post-it

 


Τα παιδιά λατρεύουν τα πολύχρωμα post-it και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να εμψυχώσουμε το παιδί μας. Το παρακινούμε λοιπόν στην μία πλευρά του τοίχου του δωματίου του να κολλήσει post-it με τους φόβους και τις ανησυχίες του. Κάθε φορά που νιώθει ένα αρνητικό συναίσθημα, το προσθέτει στον "τοίχο των ανησυχιών".

Στην άλλη πλευρά του τοίχου κολλαέι τα post-it στα οποία καταγράφει όλα του τα θετικά συναισθήματα. Αυτός είναι ο "τοίχος της θετικής ενέργειας"!

 

Τα αγαπημένα μπαλόνια

 


Το μυαλό μας χρειάζεται καθημερινή εκγύμναση, όπως ακριβώς και το σώμα μας. Μία λοιπόν και τα παιδιά λατρεύουν τα μπαλόνια, τα χρησιμοποιούμε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Κάθε μέρα φουσκώνουμε μερικά με το μικρό μας και το παρακινούμε κάθε φορά που φυσάει τον αέρα στο μπαλόνι, να διώχνει και το άγχος ή τις κακές σκέψεις. 

 

Το σπρέυ που διώχνει το φόβο

 


Φυσικά και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, η φαντασία μας όμως  μπορεί να κάνει θαύματα! Βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπουκάλι σπρέυ και κάθε φορά που το παιδί μας, μας εκμυστηρεύεται κάποιον φόβο ή ανησυχία τον ... ψεκάζουμε!

 

Το βάζο με τα glitter

 


Και όμως, τα glitter είναι αγχολυτικά! Γεμίζουμε ένα βαζάκι με ζεστό νερό, υγρό και στεγνό glitter και ανακατεύουμε. Η χρυσόσκονη και τα δεκάδες χρώματα στροβιλίζουν μέσα στο νερό και αμέσως το μικρό μας ηρεμεί.

 

Στραγγίζουμε τα σφουγγαράκια

 


Το νερό και το σφουγγάρι είναι ένας πολύ χαλαρωτικός συνδυασμος, ειδικά αυτήν την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πολύ υψηλές. Βάζουμε σε έναν κουβά νερό και ρίχουμε μέσα δύο σφουγγάρια. Παίζουμε με το νερό, στραγγίζουμε τα σφουγγαράκια μας και αμέσως οι αρνητικές σκέψεις φεύγουν μακριά!

 

Πηγή: todaysparent.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας