Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-25 13:03:03 +0300 Ο θηλασμός συμβάλει στην καλή συμπεριφορά του παιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα. Θηλασμός και συμπεριφορά παιδιού

Θηλασμός και συμπεριφορά παιδιού

Θηλασμός και συμπεριφορά παιδιού 470 900
Ο θηλασμός συμβάλει στην καλή συμπεριφορά του παιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο θηλασμός είναι μία πολύ όμορφη και τρυφερή εμπειρία τόσο για τη μαμά, όσο και για το μωρό. Νέα έρευνα επιβαβαιώνει ότι ο θηλασμός,  έχει οφέλη όχι μόνο για την υγεία του παιδιού, αλλά και για τη συμεπριφορά του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης οι οποίοι χρησιμοποιήσαν δείγμα 1500 παιδιών ηλικίας από 7 έως 11. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά τα οποία θήλασαν μόνο τον πρώτο μήνα της ζωής τους ή και λιγότερο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν προβληματική συμπεριφορά στο μέλλον, σε σχέση με αυτά που θήλασαν για το λιγότερο ένα εξάμνηνο. 

Τα τελευταία χρόνια γενικά, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι θηλασμός είναι ευεργετικός, όχι μόνο  για το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα των παιδιών αλλά και για την πνευματική τους ανάπτυξη.  Εξίσου εκπληκτικό είναι η συμπεριφορά σχετικά με τον θηλασμό, διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα και την κουλτούρα του κάθε λαού. Στην Αγγλία, μόλις το 34% των μαμάδων θηλάζουν τα μωρά τους τουλάχιστον μέχρι τον 6ο μήνα, ενώ στην Αμερική και την Ελβετία, το αντίστοιχα ποσοστά είναι 49% και 62%.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας