Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-26 13:22:35 +0200 Γιατί οι νύχτες που το παιδί έχει πυρετό είναι πραγματικά δύσκολες. Πώς να διαχειριστείς τη νύχτα τον πυρετό του παιδιού σου

Πώς να διαχειριστείς τη νύχτα τον πυρετό του παιδιού σου

Πώς να διαχειριστείς τη νύχτα τον πυρετό του παιδιού σου 470 900
Γιατί οι νύχτες που το παιδί έχει πυρετό είναι πραγματικά δύσκολες.

Οι νύχτες που το παιδί έχει πυρετό είναι δύσκολες και γεμάτες αγωνία. Το μυστικό για να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί γαλήνια και να ανακτήσει δυνάμεις, είναι να νιώσει άνετο, έτσι ώστε να μπορέσει ο οργανισμός του να ανταποκριθεί στο κρύωμα. 

Συγκεκριμένα: 

Όσο είναι ξύπνιο, κρατήστε το ενυδατωμένο

Ο πυρετός μπορεί να κάνει το μικρό σας να χάσει γρήγορα υγρά και να αφυδατωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές και επιδείνωση των συμπτωμάτων. Για να το αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει συχνά νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και παραμένει καλά ενυδατωμένο.

Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή για την ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά μπορείτε επίσης να προσφέρετε χυμό ή σούπα σε μεγαλύτερα παιδιά. Εάν θηλάζετε, τότε να θηλάζετε το παιδί σας όσο μπορείτε πιο συχνά. Το μητρικό γάλα παρέχει επίσης αντισώματα που θα βοηθήσουν το μωρό σας να καταπολεμήσει την ίωση, ενώ η επαφή δέρμα με δέρμα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να ανακουφιστεί.

Ως το πιο κατάλληλο νερό προτείνουμε το AQUA Carpatica Kids ένα φυσικά αγνό νερό, με πολύ χαμηλά επίπεδα Νιτρικών (0,6 mg/l), ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

Tip: Αποφύγετε μέσα στη μέρα παιχνίδια που απαιτούν πολλή ενέργεια. Το παιδί θα χρειαστεί ήπια απασχόληση και παιχνίδι ώστε να ξεκουράζεται. 

Χρησιμοποιήστε αντιπυρετικά όσο και όταν χρειάζεται

Εάν ο πυρετός του παιδιού του προκαλεί δυσφορία στον ύπνο, τότε τα αντιπυρετικά που περιέχουν ακεταμινοφένη και ιβουπροφαίνη (κατάλληλα για την ηλικία) θα το βοηθήσουν. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο πριν τον ύπνο, ώστε το παιδί να κοιμηθεί ήσυχο.

Πριν το χορηγήσετε, ρωτήστε τον παιδίατρό σας και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη δοσολογία. Αν και η ακεταμινοφαίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά ηλικίας 2 μηνών, η ιβουπροφαίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε παιδιά 6 μηνών και άνω. Εάν το παιδί σας είναι μικρότερο των 3 μηνών ή δεν είστε σίγουροι για τη δόση, μιλήστε με ένα φαρμακοποιό ή παιδίατρο πριν δώσετε οποιοδήποτε φάρμακο. Προσοχή, αποφύγετε την ασπιρίνη!

Βάλτε στο παιδί σας άνετα ρούχα για τον ύπνο

Είναι σημαντικό όταν το παιδί έχει πυρετό, να το ντύνετε ελαφρά. Παρόλο που έχουμε την τάση να «ντύνουμε ζεστά» το παιδί μας όταν είναι άρρωστο, αυτό ενδέχεται μέσα στη νύχτα να του δημιουργήσει δυσφορία από την έντονη εφίδρωση. Επιλέξτε λοιπόν ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι. 

Tip: Bεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο του παιδιού σας είναι μια άνετη θερμοκρασία για ύπνο (κάπου γύρω στους 23-24 με βαθμούς Κελσίου).

 

Πυρετός και μυτούλα που τρέχει; 'Eχουμε τη λύση πριν πέσουμε για ύπνο! 

O εύκολος στη χρήση Physiologica Αποστειρωμένος Φυσιολογικός Ορός σε Αμπούλες είναι σχεδιασμένος σε συνεργασία με παιδιάτρους και ΩΡΛ, ειδικά για την απαλή ρινική και οφθαλμική υγιεινή των βρεφών και των ενηλίκων. Λίγο πριν την ώρα του ύπνου θα ανακουφίσει άμεσα το παιδί από τη βουλωμένη μυτούλα, με τον πλέον φυσικό τρόπο. 

Εxtra tip: 

Η πρόληψη είναι πάντα σημαντική! 

Στην αναζήτησή σας για ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, θα σας βοηθούσε να κάνετε μία καλή έρευνα, ώστε να επιλέξετε ένα ποιοτικό, ασφαλές και αποτελεσματικό προϊόν. Κι επειδή τα παιδιά τα πάνε καλύτερα με τις τσίχλες και τις καραμέλες, παρά με ό,τι μοιάζει με φάρμακο, η επιλογή σας πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτική.

Σας προτείνουμε το συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή μασώμενης καραμέλας Moducare® με γεύση σταφύλι που αγαπούν τα παιδιά! Το Moducare® αποτελεί μία παγκοσμίως κατοχυρωμένη σύνθεση φυτικών στερολών και στερολινών σε αναλογία 100:1. Περιέχει συνδυασμό β-σιτοστερόλης και β-D-γλυκοζίτη της β-σιτοστερόλης, συστατικά που εξάγονται μέσω εκχύλισης των καρπών συγκεκριμένου είδους κωνοφόρων δέντρων της Νοτίου Αφρικής. ‘Eτσι συμβάλει με φυσικό τρόπο στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας