Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-28 15:31:45 +0200 Γιαγιά ζήτησε από την κόρη της αμοιβή για να κρατήσει το εγγόνι της

Γιαγιά ζήτησε από την κόρη της αμοιβή για να κρατήσει το εγγόνι της

Γιαγιά ζήτησε από την κόρη της αμοιβή για να κρατήσει το εγγόνι της 470 900
«Αν είχε προσφερθεί να βοηθήσει, καλώς. Αλλά δεν μπορεί να περιμένεις να το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει σύνταξη»

Οι περισσότεροι νέοι γονείς θεωρούν αυτονόητη την βοήθεια από τους γονείς τους. Ίσως όμως αυτή η σκέψη να απέχει αρκετά από το το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μία νέα μητέρα μοιράστηκε την δική την δική της εμπειρία στην ιστοσελίδα Reddit. 

 

Όπως περιγράφει, όταν ζήτησε από την μητέρα της που έχει συνταξιοδοτηθεί να φροντίσει το νεογέννητο μωρό της για να επιστρέψει στη δουλειά της, εκείνη αρνήθηκε. Της ζήτησε, μάλιστα, συγκεκριμένη αμοιβή με την ώρα, απαντώντας της ότι «εγώ έχω ήδη μεγαλώσει τα δικά μου παιδιά».


 

«Όμως τώρα βγαίνουμε από μια πανδημία, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιθανή οικονομική κρίση και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα βγάλουμε πέρα με το σύντροφό μας με ένα εισόδημα στο σπίτι».

 

Η μητέρα πρόσθεσε: «Εγώ φέρνω τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι και έχω υποχρέωση να επιστρέψω στη δουλειά, όχι μόνο γιατί δεν θέλω να τη χάσω αλλά και επειδή χάρη σε μένα τα βγάζει πέρα οικονομικά η οικογένειά μας».

 

Παρόλο που εξήγησε την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της στην μητέρα της, εκείνη της ζήτησε 20 δολάρια την ώρα για το babysitting. Ζήτησε επίσης τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για τη φύλαξη του μωρού, όπως καθισματάκι αυτοκινήτου, καρότσι και μπιμπερό.

 

Τα σχόλια κάτω από την ιστορία αυτής της γυναίκας ήταν κάπως μπερδεμένα. Κάποιοι χρήστες της πλατφόρμας υπερασπίστηκαν τη στάση της γιαγιάς: «Έχει δίκιο, είναι δικό σου το παιδί, όχι δικό της» έγραψε ένας.

 

Ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Αν είχε προσφερθεί να βοηθήσει, καλώς. Αλλά δεν μπορεί να περιμένεις να το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει πάρει σύνταξη». «Είναι ωραίο οι παππούδες να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά δεν έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Εσύ θέλεις νταντά πλήρους απασχόλησης, όχι μια γιαγιά» πρόσθεσε ένας τρίτος.

 

Εμείς να πούμε πως πραγματικά η βοήθεια των παππούδων είναι αξία ανεκτίμητη αλλά και εκείνοι σίγουρα μπορεί να κουράζονται και να πιέζονται κάποιες φορές για να τα καταφέρουν. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας