Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-05-13 15:07:28 +0300 Όπως εσείς είστε για το μωρό σας μία πηγή ζωής, έτσι είναι και το νερό για τον οργανισμό σας. Πόσο σημαντική τελικά είναι η ενυδάτωση στην εγκυμοσύνη;

Πόσο σημαντική τελικά είναι η ενυδάτωση στην εγκυμοσύνη;

Πόσο σημαντική τελικά είναι η ενυδάτωση στην εγκυμοσύνη; 470 900
Όπως εσείς είστε για το μωρό σας μία πηγή ζωής, έτσι είναι και το νερό για τον οργανισμό σας.

‘Oταν αναφερόμαστε στο νερό ως «πηγή ζωής» κυριολεκτούμε. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το σώμα μας αποτελείται από περίπου τα δύο τρίτα νερό. Το νερό είναι αυτό που κρατά τα όργανα μας να λειτουργούν σωστά και τη θερμοκρασία του σώματός μας ρυθμισμένη. Βοηθά επίσης στην αποβολή των αποβλήτων και παρέχει ζωτικά θρεπτικά συστατικά στα κύτταρά μας. Πρέπει όμως να υπάρχει μια υγιής ισορροπία του νερού που εισέρχεται στο σώμα, προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του. Όταν αυτή η ισορροπία είναι απενεργοποιημένη, μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση με αρνητικά αποτελέσματα.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καλή ενυδάτωση βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, πονοκεφάλων, δυσκοιλιότητας, πέτρες στα νεφρά και πολλά άλλα. Εάν πίνετε επαρκής ποσότητα νερού καθημερινά, προσφέρετε στο σώμα σας την ενυδάτωση που έχει ανάγκη για να ανταποκριθεί σε κάθε σωματική και πνευματική δραστηριότητα.  

Οι ημερήσιες ποσότητες είναι:

 • Μη έγκυες γυναίκες: 6-9 ποτήρια νερό ημερησίως. 
 • Έγκυες γυναίκες: Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας ( πηγή: ACOG ) συνιστά 8 έως 12 ποτήρια νερό ημερησίως.

 

Tεστ ενυδάτωσης: Η παρατήρηση του χρώματος των ούρων σας είναι επίσης ένας χρήσιμος τρόπος για να παρακολουθείτε το επίπεδο ενυδάτωσής σας. Ένα καλά ενυδατωμένο άτομο πρέπει να έχει διαυγή -έως ανοιχτό κίτρινο χρώμα- ούρων χωρίς έντονη οσμή.

 

Η σημασία της ενυδάτωσης κατά την εγκυμοσύνη

Στην εγκυμοσύνη απαιτούνται περισσότερα υγρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκειμένου να υποστηριχθεί η υγιής ανάπτυξη του εμβρύου. Η εμβρυϊκή κυκλοφορία, το αμνιακό υγρό και ο αυξημένος όγκος αίματος εξαρτώνται από τον υγιή όγκο υγρών.

Η καλή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη, όπως:

Έλεγχος του πρηξίματος και της δυσκοιλιότητας
Το πρήξιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρείται συνήθως στα πόδια και τα δάχτυλα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα συγκρατεί και παράγει περισσότερο νερό και αίμα για να προετοιμαστεί για τον τοκετό. ‘Ετσι η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τον έλεγχο του πρηξίματος που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

 

Βελτίωση της διάθεσης και της ενέργειας
Η κούραση και οι εναλλαγές της διάθεσης είναι το roller coaster της εγκυμοσύνης! Συνήθως μία μέλλουσα μητέρα παρατηρεί χαμηλά επίπεδα ενέργειας κατά το πρώτο τρίμηνο και μερικές φορές το τρίτο τρίμηνο, ενώ το δεύτερο τρίμηνο συνδέεται συνήθως με αύξηση της ενέργειας και της διάθεσης. Έρευνες δείχνουν ότι η σωστή ενυδάτωση μπορεί να διατηρήσει την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα, χαρίζοντας σας την ευεξία που έχετε ανάγκη σε ψυχή και σώμα. 

Η εμβρυϊκή κυκλοφορία, το αμνιακό υγρό και ο αυξημένος όγκος αίματος εξαρτώνται από τον υγιή όγκο υγρών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα του νερού που καταναλώνoυμε στην εγκυμοσύνη έχει μεγάλη σημασία για εμάς και το μωρό μας! 


‘Εχοντας στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω, κατανοούμε ότι η επιλογή του νερού που καταναλώνουμε στην εγκυμοσύνη μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Αναζητώντας στην αγορά την πιο αγνή επιλογή που έχει μία νέα μητέρα για την καθημερινή της ενυδάτωση το αγνό, φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό της AQUA Carpatica είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει στον εαυτό της. Το βραβευμένο νερό AQUA Carpatica που αναβλύζει στα ανέγγιχτα από γεωργική δραστηριότητα Καρπάθια ‘Ορη, είναι ξεχωριστό, γιατί δεν περιέχει νιτρικά και ίχνη από χημικά ενώ είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και μαγνήσιο.

 

Tip: Ιδανικό για να σας ξεδιψάσει γευστικά τους θερινούς μήνες! 

Πιο συγκεκριμένα το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica προσφέρει:

 • Φυσικώς Ανθρακούχο από την πηγή – όχι τεχνητά αεριούχο
 • Εμφιαλώνεται στην Πηγή AQUA Carpatica Paltinis, στο χωριό Panaci
 • XΩΡΙΣ νιτρικά και χωρίς ίχνος χημικών ρύπων – εξαιρετικό για τις έγκυες γυναίκες και τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής και των βιολογικών προϊόντων
 • Φυσικώς πτωχό σε Νάτριο – συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και σε άτομα που ακολουθούν διατροφή πτωχή σε Νάτριο
 • Φυσικώς πλούσιο σε ηλεκτρολύτες για τη βελτίωση της ενυδάτωσης – ιδανικό για έναν δραστήριο τρόπο ζωής
 • Παρέχει σχεδόν το 41% των ημερησίων αναγκών σε Ασβέστιο και το 28% σε Μαγνήσιο (ανά λίτρο) για έναν ενήλικα
 • Φυσικώς πλούσιο σε διττανθρακικά – διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό
 • 40 χρόνια φυσικής διήθησης μέσω ηφαιστειακής πέτρας
 • Καθαρή, απαλή γεύση, χωρίς πικρή ή αλμυρή επίγευση
 • Φιάλες PET χωρίς Δισφαινόλη-Α (BPA free)
 • 100% ανακυκλώσιμο
 • Με πιστοποίηση Kosher
 •  

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ 

ΑΒ Βασιλόπουλος
Σκλαβενίτης
Metro Cash & Carry
Θανόπουλος
Market In
ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ανακαλύψτε το κοντινότερο κατάστημα που διαθέτει το αγνό νερό AQUA Carpatica εδώ 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας