Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-12 12:30:12 +0200 Μία μαμά instagrammer μας δίνει ένα πανέξυπνο hack για να μάθει το παιδί μας να διπλώνει τα ρούχα του. Μαμαδό-κολπάκια: 'Eνας έξυπνος τρόπος για να μάθει να διπλώνει τα ρούχα του

Μαμαδό-κολπάκια: 'Eνας έξυπνος τρόπος για να μάθει να διπλώνει τα ρούχα του

Μαμαδό-κολπάκια: 'Eνας έξυπνος τρόπος για να μάθει να διπλώνει τα ρούχα του 470 900
Μία μαμά instagrammer μας δίνει ένα πανέξυπνο hack για να μάθει το παιδί μας να διπλώνει τα ρούχα του.

Η νηπιακή ηλικία έχει πολύ δουλειά αλλά και ενδιαφέρον της για εμάς τους γονείς. Κι αυτό γιατί η προσωπικότητα του παιδιού αρχίζει να εκφράζεται ενώ ταυτόχρονα είναι όμορφο να παρατηρείς το παιδί σου να μεγαλώνει και να γίνεται μία ξεχωριστή οντότητα. Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να μάθεις στο παιδί σου την αξία της ανεξαρτησίας. Ένα παιδί που μεγαλώνει να ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί μόνο του τον εαυτό του αποκτά άμεσα ένα πλεονέκτημα, αυτό της γνώσης ότι μπορεί να καταφέρνει πράγματα που κάνουν οι ενήλικες.

 

Τι θα λέγατε λοιπόν αυτή η γνώση να ξεκινήσει από απλές κινήσεις στην καθημερινότητά του όπως π.χ το δίπλωμα των πλυμένων ρούχων και η τοποθέτησή τους στο συρτάρι; Φυσικά εάν το παιδάκι σας θέλει πολύ να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, τότε σας έχουμε ένα fun και εκπαιδευτικό τρόπο για να μάθει το τέλειο δίπλωμα ρούχων!

Το μοιράστεικε η  μαμά Instagrammer Ankita (@reeyansh_ad) και πρόκειται για ένα ιδιοφυές hack πλυντηρίου κατάλληλο για την νηπιακή ηλικία που θα βοηθήσει το παιδί σας να διπλώνει τα ρούχα σαν επαγγελματίας!

 

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα χαρτόνι ή ένα χαρτονένιο κουτί του οποίου θα ανοίξετε τις πλευρές όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Με αυτό θα φτιάξετε ένα παιδικό εργαλείο αναδίπλωσης ρούχων που θα έχει τους αριθμούς 1, 2 και 3. Μπορεί κάθε φορά να βάζει πάνω το μπλουζάκι του και να γυρνά την κάθε πλευρά.

 

Όπως επισημαίνει το βίντεο, αυτό το σύστημα κάνει κάτι περισσότερο από το να διδάσκει στο παιδί σας πώς να διπλώνει τα ρούχα του. Η διαδικασία βήμα προς βήμα το μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη διαδοχική σκέψη, να κατανοεί τη σημασία της τάξης και να νιώθει ένα ευχάριστο αίσθημα ανεξαρτησίας και ότι «τα κατάφερε».

 

Μεγάλη σημασία έχει για την ενεργή συμμετοχή είναι το παιδί να νιώσει ότι συμμετέχει σε ένα παιχνίδι και όχι σε μία αγκαρία. Ακόμα, τεράστιο ρόλο παίζει η επιβράβευση από εσάς με ένα μπράβο ή μία αγκαλιά!

Δείτε το βίντεο! 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας