Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-16 12:36:35 +0200 Χρήσιμες συμβουλές για να αναρρώσει το παιδί με όσο το δυνατόν λιγότερα παράπονα. Συμβουλές για τις μέρες που το παιδί μένει άρρωστο στο σπίτι

Συμβουλές για τις μέρες που το παιδί μένει άρρωστο στο σπίτι

Συμβουλές για τις μέρες που το παιδί μένει άρρωστο στο σπίτι 470 900
Χρήσιμες συμβουλές για να αναρρώσει το παιδί με όσο το δυνατόν λιγότερα παράπονα.

Τα κάνατε όλα σωστά. Το σχολείο ειδοποιήθηκε ότι το μικρό σας θα απουσιάσει γιατί είναι άρρωστο και -εννοείται- δεν θέλετε να κολλήσει και τα υπόλοιπα παιδάκια. Το δε μικρό σας ξέρει ότι δεν θα πάει στο σχολείο, γιατί πρέπει να αναρρώσει και φυσικά να προστατέψει τους φίλους του.

Είναι αλήθεια ότι η παραμονή στο σπίτι με άρρωστο παιδί είναι μία αναπόφευκτη πραγματικότητα της γονεϊκότητας, που κορυφώνεται τους μήνες που διανύουμε, με τη γρίπη, τον covid-19 και τις κοινές ιώσεις να βρίσκονται σε έξαρση. Ειδικά για τους γονείς με νήπια ή μικρά παιδιά, η κατάσταση απαιτεί υπομονή αλλά και δημιουργικότητα ώστε να περάσουν οι μέρες όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Κι επειδή δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να γίνουμε καλά, μοιραζόμαστε μερικές χρήσιμες συμβουλές διαχείρισης:  

Για να γίνουμε καλά, πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας!

Η ξεκούραση είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάρρωση από κάθε εποχική ασθένεια. Αν το παιδί σας παραπονιέται ότι είναι κουρασμένο, κλαίει με το παραμικρό ή νυστάζει, μπορείτε αντί να το αφήσετε να περάσει όλη τη μέρα στο κρεβάτι του, να το τοποθετήσετε στον καναπέ με μία κουβέρτα και άνετα μαξιλάρια. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να του διαβάζετε παραμύθια για να ξεχνιέται ή να κάνετε μικρές συζητήσεις μέχρι να το πάρει ο ύπνος. Αν επιθυμεί να είναι πιο ενεργό, αφήστε το να ασχοληθεί με χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τη χρήση tablet ή κινητού: επιλέξτε τα επιτραπέζια παιχνίδια, τη ζωγραφική, coloring books ή χειροτεχνίες και επιβραβεύστε το για το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια μπορεί να ζητήσει να κοιμηθεί ή να ξαπλώσει.

Για να γίνουμε καλά πίνουμε πολλά υγρά!

Αν και συχνά είναι αρκετά δύσκολο να πείσεις το παιδί να πίνει αρκετό νερό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμένει ενυδατωμένο όταν είναι άρρωστο. Ενθαρρύνετέ το να πίνει μικρές, τακτικές γουλιές νερό ή αν πιστεύει ότι το νερό είναι «βαρετό», μπορείτε να δοκιμάσετε χυμούς φρούτων.

Tip: Εάν εξακολουθεί να αρνείται το νερό, βάλτε λίγη φαντασία στη διαδικασία όπως ένα χρωματιστό καλαμάκι, ένα στίκερ στο ποτήρι ή ένα νέο φλιτζάνι με τους αγαπημένους του ήρωες.

 

Για να γίνουμε καλά, το καλό φαγητό είναι δύναμη!

Είναι αλήθεια ότι η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για να ξεπεράσουμε γρηγορότερα μία εποχική ασθένεια. Ακολουθήστε τις διατροφικές συμβουλές που θα σας προτείνει ο παιδίατρος και ενθαρρύνετε το παιδί σας, να καταναλώσει τρόφιμα με βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα. Πολλά παιδιά όμως, την πρώτη μέρα που είναι άρρωστα, αρνούνται το φαγητό και δεν έχουν όρεξη. Δοκιμάστε λοιπόν -με την άδεια του Παιδίατρου- ένα φαγητό που αγαπά και είναι στα επιτρεπτά πλαίσια.

Για να γίνουμε καλά, φτιάχνουμε τη διάθεσή μας!

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει -όσο το δυνατόν- καλή διάθεση. Δοκιμάστε λοιπόν να κρατήσετε ψηλά το ηθικό! Αυτό μπορείτε να το πετύχετε, πατώντας play στην αγαπημένη του παιδική ταινία στην τηλεόραση (αποφύγετε το tablet), ξεκινώντας ένα παζλ, ανοίγοντας μία όμορφη κουβέντα μεταξύ σας όπως π.χ «ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση από τα φετινά Χριστούγεννα;», παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια στα οποία είναι δυνατός/δυνατή, στήνοντας ένα κουκλοθέατρο πίσω από την πολυθρόνα, φτιάχνοντας αυτοσχέδιες κούκλες με υλικά που ήδη έχετε (καλαμάκια, υφάσματα, κουμπιά) και γενικά οτιδήποτε απαιτεί χαμηλή ενέργεια εκ μέρους του παιδιού.

Για να γίνουμε καλά, παίρνουμε τα μέτρα μας!

Όσο είναι άρρωστα, δώστε του τα δικά του πιάτα και ποτήρια για να χρησιμοποιεί και φροντίστε να αερίζετε καλά τους χώρους με φρέσκο αέρα. Ακόμα, ζητήστε από το φαρμακοποιό σας ασφαλή προϊόντα για να αισθανθεί καλύτερα το παιδί σας.

Αντίο βουλωμένη μυτούλα!


Η βουλωμένη μυτούλα είναι πιο συχνό σύμπτωμα που προκαλεί και τα περισσότερα παράπονα. Γι’ αυτό υπάρχει η ασφαλής λύση του Nasaleze Cold & Flu Blocker. Πρόκειται για μία άμεση, 100% φυσική ασπίδα κατά του κοινού κρυολογήματος. Αποτελεί έναν κλινικά αποδεδειγμένο, 100% φυσικό συνδυασμό εκνεφώματος σκόνης φυσικής κυτταρίνης και εκχυλίσματος άγριου σκόρδου για άμεση και αποτελεσματική προστασία από αερομεταφερόμενους ιούς και μικρόβια.

Σημειώστε ότι:

Το Nasaleze Cold & Flu Blocker είναι ένα φυτικό προϊόν υψηλής καθαρότητας και ασφάλειας. Δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, δεν εμποδίζει την αναπνοή και δεν προκαλεί καταρροή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων ατόμων, των εγκύων & θηλαζουσών γυναικών, των αθλητών και των παιδιών ηλικίας 3 ετών και άνω.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας