Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-13 13:45:35 +0200 Σητεία: Μαθητής με σύνδρομο Asperger εκθέτει τα έργα του

Σητεία: Μαθητής με σύνδρομο Asperger εκθέτει τα έργα του

Σητεία: Μαθητής με σύνδρομο Asperger εκθέτει τα έργα του 470 900
Ποιος είπε πως τα όνειρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν;

O Ζαχαρίας ένας μαθητής από την Σητεία φοιτά στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Ο ίδιος διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger, όμως  δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει το όνειρό του, τη ζωγραφική. 

 

Έπειτα από την προτροπή των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Σητείας, ο 14χρονος μαθητής πήρε μέρος στην έκθεση τοπικών καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Τρυπητού. Ο αυτοδίδακτος μαθητής παρακολούθησε για πρώτη φορά μαθήματα ζωγραφικής από τον ζωγράφο κ. Νίκο Χατζηδάκη, ο οποίος και ενήσχυσε το ταπεραμέντο του μαθητή, αφήνοντας τον ελεύθερο να δημιουργήσει. Από πολύ μικρός σε ηλικία μόλις 5 ετών ξεκίνησε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ζωγραφικη, ενώ λάτρευε τα κόμικ του Αρκά. Το πρώτο του σκίτσο ήταν ένα ανθρωπάκι με μεγάλη λεπτομέρεια σε ένα χαρτάκι post-it. 

 

H μητέρα του δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα: «Χαιρόμαστε που είναι ευτυχισμένος και κάνει αυτό που θέλει, να ζωγραφίζει… Αφιερώνει πολλές ώρες στη ζωγραφική, χαλαρώνει, ευχαριστιέται, ο κόσμος του δίνει συγχαρητήρια. Είναι ένα πολύ καλό και λειτουργικό παιδί. Μόλις τελειώσει το σχολείο θα πάει σε ένα εργαστήριο στην Αθήνα και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει, αυτό θα κάνει στη ζωή του». 

 

Συγχαρητήρια στον νεαρό ζωγράφο. Είναι η απόδειξη πως τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά με προσπάθεια και αφοσίωση. 

 

source: medlabgr.blogspot.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας