Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-03 16:06:00 +0300 "MOTHERhood": 'Εκθεση αφιερωμένη στην ιδέα της σύγχρονης μητρότητας

"MOTHERhood": 'Εκθεση αφιερωμένη στην ιδέα της σύγχρονης μητρότητας

"MOTHERhood": 'Εκθεση αφιερωμένη στην ιδέα της σύγχρονης μητρότητας 470 900
Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων γύρω από την ιδέα της σύγχρονης μητρότητας.

Η Παγκόσμια ημέρα μητέρας (14 Μαΐου) βρίσκεται πλέον μια ανάσα μακριά και το T.A.F./ the art foundation βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει μέσα από την τέχνη για την μητρότητα. Το "MOTHERhood" αποτελείται από μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων και δρώμενων γύρω από την ιδέα και την πράξη της σύγχρονης μητρότητας. Την έκθεση επιμελούνται η Θάλεια Γελαδάκη και η Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα. Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 11 Μαΐου. 


 

Το πρότζεκτ εστιάζει στη διαπραγμάτευση του εαυτού που βιώνουν οι γυναίκες αν, όταν και όπως και αν αποκτούν παιδιά. Η αληθινή καθημερινότητα, η μετατόπιση της εικόνας και οι αλλαγές στον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν κοινωνικά, προσωπικά και επαγγελματικά, ότι επιλογή και εάν κάνουν. Τα social media, η θέση και η εικόνα της "αγίας" μητρότητας στην κοινωνία, οι μαζικές νουθεσίες, οι πανταχόθεν κριτικές, οι δυσκολίες της αντίστασης στην προδιαγεγραμμένη πορεία, η τόση πίεση και οι πολλαπλές αγωνίες και συζητήσεις που συνηθίζουν να περιορίζονται μεταξύ γυναικών, αλλά είναι ανάγκη να απευθύνονται σε όλους.

 

Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν αγωνιστεί και επιτύχει καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες σε πολλά πεδία. Η σύγχρονη μητρότητα, όμως, απουσία του δικτύου υποστήριξης των μικρότερων κοινοτήτων του παρελθόντος, έχει γίνει πιθανόν δυσκολότερη από ποτέ. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις σε σχέση με την προβολή της τελειότητας, οι καθημερινές δυσκολίες διαχείρισης των πολλαπλών ρόλων, η κριτική του στενού κύκλου και του ευρύτερου κόσμου του ίντερνετ, βάλουν πολλαπλά τις γυναίκες για να ανταπεξέλθουν σε διευρυμένες προσδοκίες σε σχέση με το ρόλο της μητρότητας.

 

 

Πρόγραμμα δράσεων:

Κυριακή 14 Μαΐου 12 μ.μ.

Workshop γραμμικό κέντημα με την Αλεξάνδρα Διονά (a shiny day). Η Αλεξάνδρα στη συνέχεια θα συνθέσει τα κεντήματα σε ένα συλλογικό έργο patchwork.

 

Τετάρτη 17 Μαΐου 6.30 μ.μ.

Λέσχη ανάγνωσης #StoRafi του οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, Women On Top, με το βιβλίο 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ, της Στέλλας Κάσδαγλη.


 

Σάββατο 27 Μαΐου 11 π.μ.

Workshop για παιδιά 3-6 από Θάλεια Γελαδάκη. Με αφορμή το project Ορεσtin τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό με υλικά ένα κουτί γάλατος, γύψο και χρώματα.

 

Σάββατο 3 Ιουνίου 5 μ.μ.

Εργαστήριο εικονογράφησης με την Φωτεινή Τίκκου, σε συνεργασία με το illustradays.

 

Κυριακή 4 Ιουνίου 12-8 μ.μ.

Closing event στην αυλή από fraules

 

Εγκαίνια: 11/5 (7 μ.μ.)

 

Info: T.A.F./ the art foundation | 11/5 - 4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Κυρ.: 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Πηγή: Athinorama

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας