Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-16 11:11:50 +0200 Γιατί όταν είσαι γονιός ζεις σε μία άλλη πραγματικότητα! 15 κανόνες για γονείς βγαλμένοι από την καθημερινότητα

15 κανόνες για γονείς βγαλμένοι από την καθημερινότητα

15 κανόνες για γονείς βγαλμένοι από την καθημερινότητα 470 900
Η καθημερινότητα ενός γονιού τα έχει όλα! Εντάσεις, τρέξιμο, χαρές, κλάματα, όλα! Κάπως έτσι, για να βγούμε νικητές σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα έχουμε τους δικούς μας κανόνες!

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν γινόμαστε για πρώτη φορά γονείς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήματα και όλα μας φαίνονται ... βουνό. Όσο όμως, εξοικειωνόμαστε με το ρόλο της μαμάς και του μπαμπά, τόσο καλύτερα ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και συνειδητοποιούμε πράγματα που στο παρελθόν δε μας περνούσαν καν από το μυαλό. 

Συμπέρασμα; Ο κόσμος ενός γονιού έχει τους δικούς του κανόνες!

1. Ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε το μικρό μας μόνο του. Είναι ικανό για απίθανα πράγματα!

 

2. Εάν ένα παιχνίδι φαίνεται ενοχλητικό στο μαγαζί, θα είναι ακόμα περισσότερο στο σπίτι! Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Αποφεύγουμε να το αγοράσουμε!

 

3. Ποτέ δε δίνουμε ρύζι, ψωμί ή μπισκοτάκι στο μικρό μας, αν έχουμε μόλις σκουπίσει το πάτωμα. Θα χρειαστεί σίγουρα να το ξανακάνουμε!

4. Εάν λατρεύει ένα φαγητό σήμερα, δε σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο και αύριο. Με λίγα λόγια δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και για τίποτα!

 

5. Στις φωτογραφίες όταν το ένα παιδί χαμογελάει, με μαθηματική ακρίβεια το άλλο θα έχει κλειστά μάτια!

 

6. Το να κλειδώνουμε την πόρτα του υπνοδωματίου μας τελικά είναι πολύ πιο απλό από το να εξηγήσουμε στο μικρό μας, τι μπορεί να κάνει η μαμά και ο μπαμπάς στην κρεβατοκάμαρα!

 

7. Όσο πιο αργά πέσουμε για ύπνο το βράδυ, τόσο πιο νωρίς θα ξυπνήσει το παιδί μας.

8. Λίγες καραμέλες στην τσάντα μας είναι πάντα αναγκαίες.

 

9. Εάν το μικρό μας χτυπήσει κάπου, πάντα δίνουμε ένα φιλάκι στο σημείο αυτό. Σίγουρα θα σώσει την κατάσταση!

10. Φροντίζουμε τα ψαλίδια να είναι πάντα κρυμμένα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία...

11. Η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι επικρατεί πολλή ησυχία στο σπίτι, είναι και η στιγμή που πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε. 

 

12. Όταν το μικρό μας, μας λέει "Μαμά ανακατεύομαι...", έχουμε μόλις 1,6 δευτερόλεπτα να δράσουμε!

13. Η μέρα που δε θα έχουμε μαζί μας παραπάνω πάνες, θα είναι και η μέρα που θα τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά!

14. Όταν το μικρό μας κάνει ότι μας ταΐζει ή μας δίνει λίγο από το πλαστικό τοστάκι-παιχνίδι, πάντα κάνουμε ότι τρώμε και το απολαμβάνουμε!

 

15. Αποφεύγουμε τα λευκά ρούχα για ευνόητους λόγους!
 

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας