Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-19 12:03:35 +0200 5+1 tips για έναν ήσυχο ύπνο Μαμά, ώρα για ύπνο

Μαμά, ώρα για ύπνο

Μαμά, ώρα για ύπνο 470 900
5+1 tips για έναν ήσυχο ύπνο
Mπορεί ο  ύπνος του παιδιού να είναι το πρώτο θέμα στις συζητήσεις των γονιών αλλά κανείς δεν έχει αναρωτηθεί πώς προγραμματίζουμε το δικό μας ύπνο.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε όνειρα γλυκά μετά από μια  μεγάλη ημέρα γεμάτη εκπλήξεις με τα μικρά μας.

Τέρμα ο καφές.
Μπορεί να ακούγεται προφανές πως δεν πίνουμε καφέ πριν πάμε για ύπνο, αλλά καλό είναι να μην πίνουμε καφέ και μετά τις 4 το απόγευμα. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, που διεγείρει τα νεύρα και εμποδίζει αισθητά τον ύπνο μας.

Kινητά, pc πάτα off
Αποφεύγουμε να ανοίγουμε υπολογιστή πριν πάμε για ύπνο. Τα smartphones επίσης δεν είναι και το καλύτερο νανούρισμα για τις μανούλες. Επιλέγουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσουμε ένα περιοδικό.

Χαλαρά
Δημιουργούμε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Αφήστε ανοιχτό ένα μικρό φως ή ανάψτε κεριά με άρωμα λεβάντας. -Μην ξεχάσετε να τα σβήσετε-

Τώρα είναι η σειρά σου
Αν το μικρό σας ξυπνάει τα βράδια - φυσικό και επόμενο για ένα μωρό - φτιάξτε με το σύντροφό σας ένα πρόγραμμα. "Μια σου και μια μου", έτσι και οι δυό θα έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε περισσότερο.

Ώρα για συμμάζεμα
Τα μωρά κοιμήθηκαν, ο σύζυγος δουλεύει και εσείς αισθάνεστε την ανάγκη να βάλετε τάξη στο σπίτι! Λάθος! Οι οικιακές δουλειές θα σας δημιουργήσουν υπερένταση και μετά δε θα μπορέσετε να κοιμηθείτε. Αν θέλετε να κάνετε δουλειές, τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Κρεβατομουρμούρα ... stop
Οι συνομιλίες  εν μέσω της νυκτός θα σας κουράσουν και το μόνο που θα έχουν σαν αποτέλεσμα είναι να μην σας κοιμίσουν. Αφήστε, λοιπόν,  τις κουβέντες για τα απογεύματα και κλείστε το βράδυ σας με μια αγκαλιά. Με το αγκάλιασμα απελευθερώνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη που είναι ιδιαιτέρως κατευναστική!

Πηγή: celebritybabies

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας