Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-26 11:32:51 +0200 Όταν μιλάμε για τον παππού και τη γιαγιά, δεν μπορεί παρά να λέμε τα καλύτερα! Γιαγιά μου, είσαι μοναδική

Γιαγιά μου, είσαι μοναδική

Γιαγιά μου, είσαι μοναδική 470 900
Όταν μιλάμε για τον παππού και τη γιαγιά, δεν μπορεί παρά να λέμε τα καλύτερα!

Πρόκειται για τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του παιδιού. Είναι δίπλα μας κάθε στιγμή που θα τους το ζητήσουμε, αν και μερικές φορές μπλέκονται στα πόδια μας χωρίς να τους το ζητήσουμε. Μοιράζουν ανιδιοτελώς της αγάπη τους τόσο σε εμάς όσο στο μωρό μας. Δεν είναι άλλοι από τους γονείς μας, δηλαδή τους παππούδες! Η γιαγιά και ο παππούς έχουν τον πιο καίριο ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού.

Σύμφωνα με αγγλική έρευνα, η σχέση των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια τους παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και των δυο. Η έρευνα, που διήρκεσε 20 χρόνια, έδειξε πως η σχέση μεταξύ των δυο γενεών έχει μετρήσιμο αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των νεαρών αλλά και των ηλικιωμένων ατόμων. Μπορεί να κοστίζει μια περιουσία να είσαι παππούς ή γιαγιά αλλά αξίζει τον κόπο. Σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές το πρώτο εγγονάκι στοιχίζει στον παππού και στη γιαγιά τουλάχιστον 57.000 ευρώ από τη γέννησή του ώσπου να γίνει 18 ετών. Σε ακραίες δε περιπτώσεις το ποσό αυτό μπορεί να εξακοντιστεί ως και τις 138.000 ευρώ. Οι περισσότεροι μάλιστα συχνά εξοικονομούν αυτά τα χρήματα κάνοντας μεγάλες θυσίες.  

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον παππού και τη γιαγιά τόσο αξιαγάπητους;

Ο παππούς και η γιαγιά είναι αυτοί που πάντα θα λένε «ναι» σε κάθε «όχι» της μαμάς και του μπαμπά. Ο δώρο εξ ουρανού, τα εγγόνια έχουν πάντα αυτό που ζητάνε, αρκεί να απευθυνθούν στο σωστό άνθρωπο δηλαδή στον παππού  και την γιαγιά.

Ο παππούς και η γιαγιά είναι αυτοί που δεν θα τραβήξουν το βλέμμα τους ποτέ από το εγγόνι τους. Τα παιδιά, όπως είναι γνωστό, λατρεύουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Για αυτό και αγαπούν τις επισκέψεις της γιαγιάς και του παππού, γιατί ξέρουν πως αυτοί θα ασχολούνται μόνο με αυτά, χωρίς να δίνουν και ιδιαίτερη προσοχή με το τι συμβαίνει γύρω τους.

Πάντα έχουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Η λύση κάθε νέας μαμάς κρύβεται πίσω από τον αριθμό τηλεφώνου της μαμάς της. Η γιαγιά  και ο παππούς ξέρουν όχι μόνο να δώσουν την λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα μας, ανεξαρτήτως της ώρας που θα τους απασχολήσουμε, αλλά είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

Αγαπούν να πηγαίνουν βόλτα το μωρό! Η πρώτη επίσκεψη στο μουσείο ή στο ζωολογικό κήπο της γειτονιάς μας, θα γίνει παρέα με τον παππού και τη γιαγιά που λατρεύουν να περνούν χρόνο με το παιδί. Έτσι δε θα αρνηθούν ποτέ αν τους ζητήσουμε να πάνε το παιδί στην παιδική χαρά επειδή εμείς θέλουμε να πάμε μια βόλτα με τις φίλες μας.

Ο δεσμός μεταξύ εγγονού και παππού/γιαγιάς είναι τόσο ισχυρός όσο και ο δεσμός των γονιών με τα παιδιά τους. Το παιδί θα πρέπει να έχει τακτική επαφή  με τους παππούδες του και ας τα κακομαθαίνουν λίγο! Άλλωστε και εμάς δεν μας κακόμαθαν οι παππούδες μας;

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας