Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-24 10:13:52 +0200 Ιδέες για το σπίτι: Εορταστικό online εργαστήριο από Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης Χριστούγεννα στο σπίτι: Εορταστικό online εργαστήριο από το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

Χριστούγεννα στο σπίτι: Εορταστικό online εργαστήριο από το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

Χριστούγεννα στο σπίτι: Εορταστικό online εργαστήριο από το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης 470 900
Virtual επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η πιο δημιουργική online δραστηριότητα για παιδία και γονείς!

Παίζουμε, γιορτάζουμε και μαθαίνουμε. Τι καλύτερο για τις φετινές σπιτικές γιορτές μας; Εμείς ανακαλύψαμε το φετινό άκρως δημιουργικό online εργαστήριο τέχνης που θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές μαζί με το παιδί σας. Κρατήστε έγκαιρα θέση. 

Ανοίγουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε πάνω από την Αθήνα μέχρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που μας υποδέχεται με τις "πόρτες ανοιχτές"!

 Εκεί θα μας περιμένουν οι ήρωες ενός παραμυθιού. Καλικάντζαροι θα ξετρυπώσουν και θα μας ανακατέψουν, ένα έξυπνο κορίτσι θα ανακαλύψει τρόπους να τους κοροϊδέψει και να τους ξεφύγει κι εμείς θα το ακολουθήσουμε στις περιπέτειες του! 

Μετά, θα πάρουμε στα χέρια μας αλεύρι και νερό, θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε και θα φτιάξουμε αλλιώτικα στολίδια εμπνευσμένα από το παραμύθι μας και τα κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια. Αρώματα και χρώματα θα γεμίσουν το σπίτι σας και ολόκληρο το διαδίκτυο!

Γονείς, καθίστε άνετα μαζί με τα παιδιά σας για το παραμύθι! 

Όταν όμως έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε, μεταφερθείτε στην κουζίνα σε ένα μεγάλο και άνετο τραπέζι και τοποθετήστε το laptop ή το tablet σε απόσταση ασφαλείας. Σηκώστε τα μανίκια σας και ετοιμαστείτε για τα πιο μαλακά στολίδια!  

Σας στέλνουμε μια λίστα με πράγματα που θα ήταν καλό να έχετε κοντά σας για να μπορέσετε να φτιάξετε τα στολίδια μας! Είναι πράγματα που μπορείτε να τα βρείτε στα ντουλάπια σας ή να τα προμηθευτείτε από το σούπερ-μάρκετ. 

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

- 1 μεγάλο μπολ
- 2 κούπες αλεύρι
- 1/2 κούπα αλάτι λεπτό
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- χρώματα μαγειρικής ή τέμπερες ή κανέλα τριμμένη/κουρκουμά/κάρυ (προαιρετικά)
- γαρύφαλλα άκοπα, ξυλάκια κανέλας, πιπέρια άκοπα, μπαχάρια (δεν είναι αναγκαίο να τα έχετε όλα…)
- ένα πιάτο ή ένα ταψάκι για να βάλετε ό,τι φτιάξετε 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την εγγραφή σας στο viva.gr, θα σας αποσταλεί ένα mail με το link για το zoom του εργαστηρίου, μία ημέρα πριν. Όσοι από εσάς δεν έχετε εγκαταστήσει το zoom, φροντίστε να το κάνετε λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Μπείτε στο meeting ένα τέταρτο νωρίτερα, για να λυθούν όποια τεχνικά θέματα μπορεί να προκύψουν. Επίσης, ως «όνομα» στο meeting, καλύτερα να αναγράψετε το όνομα του παιδιού. Έτσι, θα ξέρουμε όλοι ποιο παιδί μιλάει κάθε φορά.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας