Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-09-28 16:17:06 +0300 Ένα playroom μόνο για μένα! Πως να φτιάξετε έναν ασφαλή παιδότοπο στο σπίτι σας

Πως να φτιάξετε έναν ασφαλή παιδότοπο στο σπίτι σας

Πως να φτιάξετε έναν ασφαλή παιδότοπο στο σπίτι σας 470 900
Το κοινό στοιχείο που ενώνει όλα τα παιδιά του κόσμου, σε όλες τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας, είναι η ανάγκη για παιχνίδι. Ας τους εξασφαλίσουμε λοιπόν τον δικό τους παιδότοπο!

Στα πρώτα στάδια της ζωής του παιδιού, αυτή η επιθυμία ικανοποιείται εύκολα, με μικροαντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι (λεκάνες, ξύλινες κουτάλες κ.α.) και μια σειρά από παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, λύνοντας τα χέρια των γονιών. Όμως, καθώς μεγαλώνει, οι απαιτήσεις αυξάνονται, το παιδί θέλει διαρκώς ερεθίσματα, βαριέται γρήγορα και δεν ικανοποιείται με την ίδια ευκολία. Οι βόλτες στο πάρκο ή την παιδική χαρά δεν είναι εφικτές καθημερινά, οι επισκέψεις στους παιδότοπους το ίδιο.

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν λοιπόν τα πράγματα για όλα τα μέλη της οικογένειας, αν υπήρχε ένας παιδότοπος μέσα στο σπίτι; 

Φτιάχνοντας ένα αυτόνομο playroom για το μωρό μας


Σε περίπτωση που διαθέτουμε έναν αυτόνομο, ξεχωριστό χώρο για τη δημιουργία του εσωτερικού παιδότοπου-playroom, οι επιλογές για τη διαμόρφωσή του είναι ανεξάντλητες:


-Ξεκινώντας από το πάτωμα, καλό είναι να αποφύγουμε το χαλί, αφού το έντονο παιχνίδι του παιδιού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατυχήματα και εγκαύματα από την τριβή. 


-Κάπως όμως πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά, τόσο από τις πτώσεις, όσο και από το κρύο. Στο εμπόριο κυκλοφορεί παζλ δαπέδου φτιαγμένο από μαλακό υλικό, με έντονα χρώματα που αρέσουν στα παιδιά και αποτελεί από μόνο του ένα παιχνίδι, αφού τα παιδιά ενώνουν και αφαιρούν τα κομμάτια, φτιάχνουν συνδυασμούς κλπ.


-Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρώμα γυμναστηρίου που ενδείκνυται για ακόμη πιο ξέφρενα παιχνίδια με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.


-Ο περαιτέρω εμπλουτισμός μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις επιθυμίες του παιδιού και την ηλικία του. Μια σειρά από πλαστικούς ή ξύλινους κύβους μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες, αφού είναι διακοσμητικοί και μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι. Πάνω από όλα όμως είναι πολυμορφικοί και τα παιδιά μπορούν να τους μετατρέψουν σε καθίσματα, τραπέζια, σπιτάκια, μπορούν να φτιάξουν με αυτά συνθέσεις, κατασκευές και ό,τι άλλο φανταστούν. Δείτε επίσης πώς μπορούμε να φτιάξουμε κινητό playroom μέσα στο σπίτι, αλλά και ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια για το παιδί.

Σωτήρης Τσούλος 
Αρχιτέκτων-Μηχανικός 
www.tsoulos.net

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας