Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-19 16:04:42 +0200 Τα πρώτα βήματα της μικρής Μαρίνας αγχώνουν τη μαμά της. Το άγχος της Ελένης

Το άγχος της Ελένης

Το άγχος της Ελένης 470 900
Τα πρώτα βήματα της μικρής Μαρίνας αγχώνουν τη μαμά της.

Είναι μόλις εννέα μηνών και φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να κάνει τα πρώτα της βήματα, με τη βοήθεια φυσικά των δικών της ανθρώπων. Ο λόγος για τη μικρή Μαρίνα, την τέταρτη κόρη της Ελένης Μενεγάκη. Η παρουσίαστρια φαίνεται πως αγχώθηκε λίγο σήμερα στην εκπομπή της όταν έγινε λόγος για το τρόπο που περπατούν τα παιδιά και πως μπορούμε να το δούμε από το στόμα τους. 

Καλεσμένος στην εκπομπή "Ελένη" ήταν σήμερα ο Λευτέρης Παθιακάκης, οστεοπαθητικός και φυσικοθεραπευτής. Όπως αποκάλυψε ο οστεοπαθητικός, τα παιδιά που περπατούν στις μύτες έχουν πρόβλημα με το χαλινό. Χαλινός λέγεται μια λεπτή μεμβράνη που ενώνει κινητά (όπως το χείλος ή η γλώσσα) με ακίνητα (όπως τα ούλα ή το έδαφος του στόματος) μέρη του στόματος.

«Και εμένα η Μαρινούλα που είναι εννιά μηνών περπατά στις μύτες..." ανέφερε η παρουσιάστρια ενώ ο ειδικός εξήγησε πως το στόμα επηρεάζει την σπονδυλική στήλη.  

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

 

Καθώς το παιδί προχωράει προς τα πρώτα του γενέθλια, το ερώτημα «Πότε θα περπατήσει;» γίνεται όλο και πιο έντονο, ειδικά μεταξύ των γονέων. Το βάδισμα είναι μια απτή, τεράστια κατάκτηση και δεν βλέπουμε την ώρα το παιδί μας να σταθεί στα ποδαράκια του και να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Ας δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας στα πρώτα του βήματα
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας